Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g vinné klobásy Albert
3 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
50 g anglické slaniny, plátky
1 mrkev
1 petržel
1 bobkový list
200 g krájených loupaných rajčat
425 g sterilované čočky
sůl a pepř
100 ml suchého červeného vína
5 g másla

Postup přípravy

1. Z vinné klobásy umotejte malé šneky a spojte špejlí. V hluboké pánvi na lžíci oleje je opečte z obou stran dozlatova.
2. Mezitím nakrájejte oloupanou cibuli a česnek nadrobno, slaninu na kostičky, oloupanou mrkev a petržel na tenké nudličky.
3. Opečené klobásky vyjměte z pánve, vsypte slaninu, cibuli, česnek a bobkový list. Restujte na mírném ohni 5 minut, vsypte rajčata, čočku, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvyšte plamen a po 5 minutách odstavte z ohně.
4. V mezičase na druhé pánvi opečte na másle osolenou a opepřenou mrkev s petrželí na skus.
5. Čočku podávejte posypanou zeleninou, obloženou klobásovými šneky.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty