Čočkový eintopf s vinnými šneky
Ingredience
600 g | vinné klobásy Albert |
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | cibule |
1 | stroužek česneku |
50 g | anglické slaniny, plátky |
1 | mrkev |
1 | petržel |
1 | bobkový list |
200 g | krájených loupaných rajčat |
425 g | sterilované čočky |
sůl a pepř | |
100 ml | suchého červeného vína |
5 g | másla |
Postup přípravy
1. Z vinné klobásy umotejte malé šneky a spojte špejlí. V hluboké pánvi na lžíci oleje je opečte z obou stran dozlatova.
2. Mezitím nakrájejte oloupanou cibuli a česnek nadrobno, slaninu na kostičky, oloupanou mrkev a petržel na tenké nudličky.
3. Opečené klobásky vyjměte z pánve, vsypte slaninu, cibuli, česnek a bobkový list. Restujte na mírném ohni 5 minut, vsypte rajčata, čočku, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvyšte plamen a po 5 minutách odstavte z ohně.
4. V mezičase na druhé pánvi opečte na másle osolenou a opepřenou mrkev s petrželí na skus.
5. Čočku podávejte posypanou zeleninou, obloženou klobásovými šneky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY