×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čočková polévka

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Čočková polévka

Co budete potřebovat

olivový olej
2 červené cibule, nasekané
2 mrkve, na kostičky
3 řapíky celeru, oloupané a pokrájené
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 brambory, nakrájené na kostky
200 g předvařené zelené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené majoránky
sůl
nasekaná petrželka k podávání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte trochu oleje a pozvolna na něm opečte cibuli. Přidejte mrkev, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a na velmi mírném ohni nechte 15 minut dusit. Pokud by se zelenina začala připalovat, mírně ji podlijte vodou. Pak přidejte brambory a čočku, zalijte vývarem a vařte doměkka podle návodu na čočce (a aby změkly i brambory). Nakonec vmíchejte majoránku a podle potřeby dořeďte vodou a osolte. Podávejte ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

olivový olej
2 červené cibule, nasekané
2 mrkve, na kostičky
3 řapíky celeru, oloupané a pokrájené
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 brambory, nakrájené na kostky
200 g předvařené zelené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené majoránky
sůl
nasekaná petrželka k podávání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte trochu oleje a pozvolna na něm opečte cibuli. Přidejte mrkev, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a na velmi mírném ohni nechte 15 minut dusit. Pokud by se zelenina začala připalovat, mírně ji podlijte vodou. Pak přidejte brambory a čočku, zalijte vývarem a vařte doměkka podle návodu na čočce (a aby změkly i brambory). Nakonec vmíchejte majoránku a podle potřeby dořeďte vodou a osolte. Podávejte ozdobené petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty