×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Čočková polévka

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Čočková polévka

Co budete potřebovat

olivový olej
2 červené cibule, nasekané
2 mrkve, na kostičky
3 řapíky celeru, oloupané a pokrájené
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 brambory, nakrájené na kostky
200 g předvařené zelené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené majoránky
sůl
nasekaná petrželka k podávání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte trochu oleje a pozvolna na něm opečte cibuli. Přidejte mrkev, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a na velmi mírném ohni nechte 15 minut dusit. Pokud by se zelenina začala připalovat, mírně ji podlijte vodou. Pak přidejte brambory a čočku, zalijte vývarem a vařte doměkka podle návodu na čočce (a aby změkly i brambory). Nakonec vmíchejte majoránku a podle potřeby dořeďte vodou a osolte. Podávejte ozdobené petrželkou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

olivový olej
2 červené cibule, nasekané
2 mrkve, na kostičky
3 řapíky celeru, oloupané a pokrájené
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 brambory, nakrájené na kostky
200 g předvařené zelené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené majoránky
sůl
nasekaná petrželka k podávání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte trochu oleje a pozvolna na něm opečte cibuli. Přidejte mrkev, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a na velmi mírném ohni nechte 15 minut dusit. Pokud by se zelenina začala připalovat, mírně ji podlijte vodou. Pak přidejte brambory a čočku, zalijte vývarem a vařte doměkka podle návodu na čočce (a aby změkly i brambory). Nakonec vmíchejte majoránku a podle potřeby dořeďte vodou a osolte. Podávejte ozdobené petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty