Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čočková paštika nejen pro vegany

Čočková paštika nejen pro vegany

Ingredience

300 g čočky
sůl
1 bobkový list
2 šalotky
200 g žampionů
150 g vlašských ořechů
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku
1/2 hrsti čerstvého tymiánu
čerstvě mletý pepř
1 citron

Postup přípravy

1. Čočku propláchněte a namočte na 2 hodiny do vody. Sceďte a v nové osolené vodě s bobkovým listem vařte doměkka 30 minut.
2. Šalotku nakrájejte nadrobno a žampiony na plátky.
3. Na pánvi opražte nasucho ořechy, dejte je stranou. Do pánve vlijte olej, vsypte šalotku a orestujte dozlatova. Přidejte rozmělněný česnek, tymián a žampiony. Osolte, opepřete a poté smažte, dokud se z žampionů neodpaří voda. Dvě lžíce čočky dejte stranou a zbytek přimíchejte k žampionům. Odstavte z ohně.
4. V mixéru rozmixujte ořechy s 1/2 lžičky soli. Přidejte čočkovou smčs s žampiony, vodu, šťávu z citronu a rozmixujte dohladka.
5. Paštiku servírujte ozdobenou ořechy, čočkou a tymiánem, přelitou olivovým olejem.
6. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

Pomohl vám recept?
31hodnocení4

Další videorecepty