×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočková paštika nejen pro vegany

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Čočková paštika nejen pro vegany

Co budete potřebovat

300 g čočky
sůl
1 bobkový list
2 šalotky
200 g žampionů
150 g vlašských ořechů
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku
1/2 hrsti čerstvého tymiánu
čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak na to?

1. Čočku propláchněte a namočte na 2 hodiny do vody. Sceďte a v nové osolené vodě s bobkovým listem vařte doměkka 30 minut.
2. Šalotku nakrájejte nadrobno a žampiony na plátky.
3. Na pánvi opražte nasucho ořechy, dejte je stranou. Do pánve vlijte olej, vsypte šalotku a orestujte dozlatova. Přidejte rozmělněný česnek, tymián a žampiony. Osolte, opepřete a poté smažte, dokud se z žampionů neodpaří voda. Dvě lžíce čočky dejte stranou a zbytek přimíchejte k žampionům. Odstavte z ohně.
4. V mixéru rozmixujte ořechy s 1/2 lžičky soli. Přidejte čočkovou smčs s žampiony, vodu, šťávu z citronu a rozmixujte dohladka.
5. Paštiku servírujte ozdobenou ořechy, čočkou a tymiánem, přelitou olivovým olejem.
6. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková paštika nejen pro vegany

Předkrm Snadné Chuťovky Párty Veganské Bez laktózy Magazín 11/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

300 g čočky
sůl
1 bobkový list
2 šalotky
200 g žampionů
150 g vlašských ořechů
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku
1/2 hrsti čerstvého tymiánu
čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak na to?

1. Čočku propláchněte a namočte na 2 hodiny do vody. Sceďte a v nové osolené vodě s bobkovým listem vařte doměkka 30 minut.
2. Šalotku nakrájejte nadrobno a žampiony na plátky.
3. Na pánvi opražte nasucho ořechy, dejte je stranou. Do pánve vlijte olej, vsypte šalotku a orestujte dozlatova. Přidejte rozmělněný česnek, tymián a žampiony. Osolte, opepřete a poté smažte, dokud se z žampionů neodpaří voda. Dvě lžíce čočky dejte stranou a zbytek přimíchejte k žampionům. Odstavte z ohně.
4. V mixéru rozmixujte ořechy s 1/2 lžičky soli. Přidejte čočkovou smčs s žampiony, vodu, šťávu z citronu a rozmixujte dohladka.
5. Paštiku servírujte ozdobenou ořechy, čočkou a tymiánem, přelitou olivovým olejem.
6. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty