×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Čočka s klobásou

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Čočka s klobásou

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje AQ
400 g klobás AQ
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku
1 červená paprika AQ
250 g čočky
250 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
čerstvá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Klasická čočka je po nějaké době nuda. Zkuste náš recept na čočku s klobásou.

1) Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.

2) Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.

3) Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína.

4) Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.

5) Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočka s klobásou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vaření Magazín 9/2010
(0)

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje AQ
400 g klobás AQ
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku
1 červená paprika AQ
250 g čočky
250 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
čerstvá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Klasická čočka je po nějaké době nuda. Zkuste náš recept na čočku s klobásou.

1) Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.

2) Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.

3) Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína.

4) Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.

5) Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty