Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce slunečnicového oleje AQ
400 g klobás AQ
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku
1 červená paprika AQ
250 g čočky
250 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Klasická čočka je po nějaké době nuda. Zkuste náš recept na čočku s klobásou.

1) Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.

2) Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.

3) Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína.

4) Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.

5) Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty