×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čočka s klobásou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Čočka s klobásou

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje AQ
400 g klobás AQ
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku
1 červená paprika AQ
250 g čočky
250 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
čerstvá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Klasická čočka je po nějaké době nuda. Zkuste náš recept na čočku s klobásou.

1) Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.

2) Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.

3) Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína.

4) Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.

5) Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočka s klobásou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vaření Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje AQ
400 g klobás AQ
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku
1 červená paprika AQ
250 g čočky
250 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
čerstvá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Klasická čočka je po nějaké době nuda. Zkuste náš recept na čočku s klobásou.

1) Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.

2) Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.

3) Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína.

4) Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.

5) Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty