×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čočka s klobásou
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Vaření ,

Čočka s klobásou

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje AQ
400 g klobás AQ
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku
1 červená paprika AQ
250 g čočky
250 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
čerstvá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Klasická čočka je po nějaké době nuda. Zkuste náš recept na čočku s klobásou.

1) Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.

2) Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.

3) Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína.

4) Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.

5) Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut