×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vegetariánský cizrnový burger

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Vegetariánský cizrnový burger

Tip do kuchyně

 

Místo kečupu si můžete k burgrům připravit některý z dipů, které naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.

Co budete potřebovat

400g plechovka cizrny
1 citron
1 lžička mletého kmínu
sůl AQ
pepř
malý svazek koriandru, ½ nasekaná
1 vejce
100 g strouhanky
1 červená cibule, ½ nasekaná najemno, ½ nakrájená na kolečka
1 lžíce olivového oleje ES
4 housky s lupinou, rozpůlené
1 velké rajče AQ
kečup AQ

Jak na to?

Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.

1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.

4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.

5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.

6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vegetariánský cizrnový burger

Hlavní chod Snadné Americká Grilování Smažení Rajče Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (18)

Tip do kuchyně

 

Místo kečupu si můžete k burgrům připravit některý z dipů, které naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.

Co budete potřebovat

400g plechovka cizrny
1 citron
1 lžička mletého kmínu
sůl AQ
pepř
malý svazek koriandru, ½ nasekaná
1 vejce
100 g strouhanky
1 červená cibule, ½ nasekaná najemno, ½ nakrájená na kolečka
1 lžíce olivového oleje ES
4 housky s lupinou, rozpůlené
1 velké rajče AQ
kečup AQ

Jak na to?

Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.

1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.

4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.

5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.

6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty