×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vegetariánský cizrnový burger

Další recepty a články

Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw

Vegetariánský cizrnový burger

Tip do kuchyně

 

Místo kečupu si můžete k burgrům připravit některý z dipů, které naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.

Co budete potřebovat

400g plechovka cizrny
1 citron
1 lžička mletého kmínu
sůl AQ
pepř
malý svazek koriandru, ½ nasekaná
1 vejce
100 g strouhanky
1 červená cibule, ½ nasekaná najemno, ½ nakrájená na kolečka
1 lžíce olivového oleje ES
4 housky s lupinou, rozpůlené
1 velké rajče AQ
kečup AQ

Jak na to?

Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.

1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.

4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.

5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.

6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vegetariánský cizrnový burger

Hlavní chod Snadné Americká Grilování Smažení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (15)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Místo kečupu si můžete k burgrům připravit některý z dipů, které naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.

Co budete potřebovat

400g plechovka cizrny
1 citron
1 lžička mletého kmínu
sůl AQ
pepř
malý svazek koriandru, ½ nasekaná
1 vejce
100 g strouhanky
1 červená cibule, ½ nasekaná najemno, ½ nakrájená na kolečka
1 lžíce olivového oleje ES
4 housky s lupinou, rozpůlené
1 velké rajče AQ
kečup AQ

Jak na to?

Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.

1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.

4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.

5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.

6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw

Inspirujte se podobnými recepty