
Vegetariánský cizrnový burger
Postup přípravy
Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.
1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.
2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.
3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.
4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.
5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.
6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.