Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400g plechovka cizrny
1 citron
1 lžička mletého kmínu
sůl AQ
pepř
malý svazek koriandru, ½ nasekaná
1 vejce
100 g strouhanky
1 červená cibule, ½ nasekaná najemno, ½ nakrájená na kolečka
1 lžíce olivového oleje ES
4 housky s lupinou, rozpůlené
1 velké rajče AQ
kečup AQ

Postup přípravy

Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.

1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.

4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.

5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.

6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.

Pomohl vám recept?
55hodnocení4

Další videorecepty