×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cizrnové karbanátky s lilkem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček

Cizrnové karbanátky s lilkem

Tip do kuchyně

 

Karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lilek
2 lžičky sušeného česneku BASIC
1 chilli paprička
½ lžičky sladké papriky BASIC
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžičky soli
1 hrnek pšeničných medových pukanců
250g plechovka cizrny
100 g piniových oříšků (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hladké mouky BASIC
slunečnicový olej BASIC

Jak na to?

Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.

1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.

2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.

3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.

4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.

5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.

6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnové karbanátky s lilkem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Smažení Chilli paprička Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (29)

Tip do kuchyně

 

Karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lilek
2 lžičky sušeného česneku BASIC
1 chilli paprička
½ lžičky sladké papriky BASIC
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžičky soli
1 hrnek pšeničných medových pukanců
250g plechovka cizrny
100 g piniových oříšků (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hladké mouky BASIC
slunečnicový olej BASIC

Jak na to?

Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.

1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.

2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.

3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.

4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.

5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.

6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček

Inspirujte se podobnými recepty