
Cizrnové karbanátky s lilkem
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule |
1 | lilek |
2 | lžičky sušeného česneku BASIC |
1 | chilli paprička |
½ | lžičky sladké papriky BASIC |
1 | lžička mletého kmínu |
1 | lžička mleté skořice |
2 | lžíce čerstvého koriandru |
½ | lžičky soli |
1 | hrnek pšeničných medových pukanců |
250g | plechovka cizrny |
100 g | piniových oříšků (nemusí být) |
1 | lžíce citronové šťávy |
1 | lžíce hladké mouky BASIC |
slunečnicový olej BASIC |
Postup přípravy
Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.
1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.
2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.
3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.
4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.
5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.
6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Pomohl vám recept?
66hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod