×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cizrnové karbanátky s lilkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny

Cizrnové karbanátky s lilkem

Tip do kuchyně

 

Karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lilek
2 lžičky sušeného česneku BASIC
1 chilli paprička
½ lžičky sladké papriky BASIC
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžičky soli
1 hrnek pšeničných medových pukanců
250g plechovka cizrny
100 g piniových oříšků (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hladké mouky BASIC
slunečnicový olej BASIC

Jak na to?

Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.

1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.

2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.

3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.

4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.

5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.

6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnové karbanátky s lilkem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Smažení Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (21)

Tip do kuchyně

 

Karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lilek
2 lžičky sušeného česneku BASIC
1 chilli paprička
½ lžičky sladké papriky BASIC
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžičky soli
1 hrnek pšeničných medových pukanců
250g plechovka cizrny
100 g piniových oříšků (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hladké mouky BASIC
slunečnicový olej BASIC

Jak na to?

Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.

1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.

2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.

3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.

4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.

5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.

6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny

Inspirujte se podobnými recepty