Cizrnové karbanátky s lilkem
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule |
1 | lilek |
2 | lžičky sušeného česneku BASIC |
1 | chilli paprička |
½ | lžičky sladké papriky BASIC |
1 | lžička mletého kmínu |
1 | lžička mleté skořice |
2 | lžíce čerstvého koriandru |
½ | lžičky soli |
1 | hrnek pšeničných medových pukanců |
250g | plechovka cizrny |
100 g | piniových oříšků (nemusí být) |
1 | lžíce citronové šťávy |
1 | lžíce hladké mouky BASIC |
slunečnicový olej BASIC |
Postup přípravy
Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.
1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.
2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.
3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.
4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.
5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.
6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY