Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cizrna s kuskusem na marocký způsob

Cizrna s kuskusem na marocký způsob

Léto začíná být v plném proudu, a proto v kuchyni nešetřete zeleninou ani exotickým kořením. Barevnost i výrazné chutě vedou na plné čáře.

Ingredience

1 menší červená cibule
2 menší stroužky česneku
7 lžic olivového oleje
400 g Bio cizrny Nature's Promise
¾ lžičky kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička papriky
¾ lžičky skořice
sůl
½ lžičky pepře
½ l zeleninového bujonu
2 hrsti hladkolisté petržele
2 hrsti čerstvé máty
2 hrsti čerstvého koriandru
150 g kuskusu
Na mrkvový salát
4 mrkve
2 lžíce rozinek
1 hrst čerstvé máty
šťáva z jedné limety
3 lžíce olivového oleje
Dresink
100 ml bílého kefíru
4 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
šťáva z jednoho citronu
sůl a pepř

Postup přípravy

Červenou cibuli nakrájejte na jemné proužky a spolu s rozmělněným česnekem restujte na dvou lžících olivového oleje dozlatova. Přidejte cizrnu, kmín, kurkumu, papriku, skořici, sůl a pepř. Po třech minutách přilijte 100 ml bujonu, přiveďte k varu a poté odstavte z ohně. Přisypte polovinu pokrájených bylinek a dejte stranou.
Do větší misky vsypte kuskus, osolte, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte odstát. Až kuskus nasákne, vmíchejte dvě lžíce olivového oleje a druhou polovinu bylinek.
Mrkev nastrouhejte nahrubo, přidejte k ní rozinky a lístky nakrájené máty, zakápněte limetovou šťávou s olivovým olejem a dejte stranou. V misce smíchejte ingredience na dresink. Na talíři servírujte kuskus s cizrnou a mrkvovým salátem, vše zalité jogur-
tovým dresinkem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty