
Cizrna s kuskusem na marocký způsob
Ingredience
1 | menší červená cibule |
2 | menší stroužky česneku |
7 | lžic olivového oleje |
400 g | Bio cizrny Nature's Promise |
¾ | lžičky kmínu |
1 | lžička kurkumy |
1 | lžička papriky |
¾ | lžičky skořice |
sůl | |
½ | lžičky pepře |
½ l | zeleninového bujonu |
2 | hrsti hladkolisté petržele |
2 | hrsti čerstvé máty |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
150 g | kuskusu |
Na mrkvový salát | |
---|---|
4 | mrkve |
2 | lžíce rozinek |
1 | hrst čerstvé máty |
šťáva z jedné limety | |
3 | lžíce olivového oleje |
Dresink | |
100 ml | bílého kefíru |
4 | lžíce bílého jogurtu |
2 | lžíce olivového oleje |
šťáva z jednoho citronu | |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Červenou cibuli nakrájejte na jemné proužky a spolu s rozmělněným česnekem restujte na dvou lžících olivového oleje dozlatova. Přidejte cizrnu, kmín, kurkumu, papriku, skořici, sůl a pepř. Po třech minutách přilijte 100 ml bujonu, přiveďte k varu a poté odstavte z ohně. Přisypte polovinu pokrájených bylinek a dejte stranou.
Do větší misky vsypte kuskus, osolte, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte odstát. Až kuskus nasákne, vmíchejte dvě lžíce olivového oleje a druhou polovinu bylinek.
Mrkev nastrouhejte nahrubo, přidejte k ní rozinky a lístky nakrájené máty, zakápněte limetovou šťávou s olivovým olejem a dejte stranou. V misce smíchejte ingredience na dresink. Na talíři servírujte kuskus s cizrnou a mrkvovým salátem, vše zalité jogur-
tovým dresinkem.