ReceptyCitronový vánek mražený mousse
Albert logoAlbert logo
  • Citronový vánek mražený mousse

Citronový vánek mražený mousse

Tento dezert kombinuje svěží chuť citronu s krémovou texturou mousse, což vytváří dokonalou rovnováhu mezi sladkým a kyselým. Ideální jako lehká tečka po jídle, která potěší chuťové pohárky a zároveň přinese příjemné osvěžení. Připravte si tento jednoduchý a elegantní dezert, který zaujme svou chutí i vzhledem.
Citronový vánek mražený mousse
Velmi snadné
16-30 minut
2/5
Francouzská
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cukr moučkový 90 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Želatina plátková 1 ks
  • Citron BIO 3 ks
  • Bílý rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Cukr moučkový 90 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Želatina plátková 1 ks
  • Citron BIO 3 ks
  • Bílý rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 g

Příprava

1
Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2
Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3
Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4
Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5
Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7
Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.
1
Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2
Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3
Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4
Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5
Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7
Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 4 dny

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.