Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCitronový vánek mražený mousse
Albert logoAlbert logo
  • Citronový vánek mražený mousse

Citronový vánek mražený mousse

Znáte ten pocit, když se vám na jazyku rozplyne něco lehkého, jemného a sladkého. Přesně tak chutnají pěnové dezerty, kterým se také říká po francouzsku mousse (čti mus).
Citronový vánek mražený mousse
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Francouzská
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cukr moučkový 90 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Želatina plátková 1 ks
  • Citron BIO 3 ks
  • Bílý rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Cukr moučkový 90 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Želatina plátková 1 ks
  • Citron BIO 3 ks
  • Bílý rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 g

Příprava

1
Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2
Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3
Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4
Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5
Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7
Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.
1
Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2
Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3
Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4
Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5
Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7
Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.