1
Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2
Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3
Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4
Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5
Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7
Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.
1
Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2
Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3
Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4
Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5
Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7
Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.