
Citronový vánek mražený mousse
Znáte ten pocit, když se vám na jazyku rozplyne něco lehkého, jemného a sladkého. Přesně tak chutnají pěnové dezerty, kterým se také říká po francouzsku mousse (čti mus).
Postup přípravy
1. Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2. Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3. Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4. Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5. Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7. Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.
Pomohl vám recept?
1hodnocení1
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod