Citronový vánek mražený mousse
Ingredience
1 | plátek želatiny |
4 | žloutky |
90 g | moučkového cukru |
3 | bio citrony |
2 | lžíce bílého třtinového rumu |
200 g | smetany ke šlehání |
Postup přípravy
1. Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2. Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3. Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4. Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5. Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7. Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY