Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citronový vánek mražený mousse

Citronový vánek mražený mousse

Znáte ten pocit, když se vám na jazyku rozplyne něco lehkého, jemného a sladkého. Přesně tak chutnají pěnové dezerty, kterým se také říká po francouzsku mousse (čti mus).

Ingredience

1 plátek želatiny
4 žloutky
90 g moučkového cukru
3 bio citrony
2 lžíce bílého třtinového rumu
200 g smetany ke šlehání

Postup přípravy

1. Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2. Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3. Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4. Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5. Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7. Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení1

Další videorecepty