×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronový vánek mražený mousse

Další recepty a články

Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nadýchaná terina s lesním...
Nadýchaná terina s...
Nadýchaná terina s lesním...
Nadýchaná terina s lesním...

Citronový vánek mražený mousse

Co budete potřebovat

1 plátek želatiny
4 žloutky
90 g moučkového cukru
3 bio citrony
2 lžíce bílého třtinového rumu
200 g smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2. Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3. Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4. Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5. Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7. Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový vánek mražený mousse

Dezert Velmi snadné Francouzská Sladká jídla Bezlepkové Magazín 5/2019 Počet porcí: 6 porcí
(0)
Znáte ten pocit, když se vám na jazyku rozplyne něco lehkého, jemného a sladkého. Přesně tak chutnají pěnové dezerty, kterým se také říká po francouzsku "mousse" (čti mus).

Co budete potřebovat

1 plátek želatiny
4 žloutky
90 g moučkového cukru
3 bio citrony
2 lžíce bílého třtinového rumu
200 g smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Plátek želatiny nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu.
2. Žloutky promíchejte v misce s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Část kůry odložte na zdobení.
3. Misku vložte nad vodní lázeň a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Vyndejte z vodní lázně a chvilku šlehejte, až směs zchladne do pokojové teploty.
4. Nabobtnalou želatinu vložte spolu s rumem nad vodní lázeň a zahřívejte do úplného rozpuštění.
5. Vmíchejte do vyšlehaných žloutků.
6. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Po třetinách ji zapracujte do žloutkové směsi a lehce promíchejte.
7. Mousse plňte do silikonových forem a dejte na 4 hodiny zamrazit. Před podáváním vyklopte z forem. Zdobte citronovou kůrou a šlehačkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nadýchaná terina s lesním...
Nadýchaná terina s lesním...
Nadýchaná terina s lesním...
Nadýchaná terina s lesním...

Inspirujte se podobnými recepty