×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Citronový piškot s borůvkovým kompotem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Citronový piškot s borůvkovým kompotem

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
75 g krupicového cukru + 2 lžičky navíc
125 ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z 1–2 citronů
110 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
máslo na vymazání formy
moučkový cukr a šlehačka na ozdobu
Na borůvkový kompot
450 g mražených borůvek
75 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C a vymažu si keramický talíř o průměru 24 cm a hloubce 5 cm. Žloutky a 75 g cukru šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne hustý a světlý krém. Vešlehám smetanu, citronovou šťávu a kůru a vmíchám mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Bílky ušlehám do polotuha, přidám 2 lžičky krupicového cukru a vyšlehám do tuhého, lesklého sněhu. Ten pak opatrně a postupně vmíchám do těsta.
Těsto naliji do formy a peču ho 20 minut, až má světle zlatou barvu.
Zatím si udělám borůvkový kompot. Do kastrolu dám borůvky, cukr, citronovou šťávu a 60 ml vody a na středním plameni vařím asi 15 minut, až jsou borůvky měkké a lehce zhoustlé.
Piškot pocukruji a podávám ho s borůvkovým kompotem a šlehačkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový piškot s borůvkovým kompotem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
75 g krupicového cukru + 2 lžičky navíc
125 ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z 1–2 citronů
110 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
máslo na vymazání formy
moučkový cukr a šlehačka na ozdobu
Na borůvkový kompot
450 g mražených borůvek
75 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C a vymažu si keramický talíř o průměru 24 cm a hloubce 5 cm. Žloutky a 75 g cukru šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne hustý a světlý krém. Vešlehám smetanu, citronovou šťávu a kůru a vmíchám mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Bílky ušlehám do polotuha, přidám 2 lžičky krupicového cukru a vyšlehám do tuhého, lesklého sněhu. Ten pak opatrně a postupně vmíchám do těsta.
Těsto naliji do formy a peču ho 20 minut, až má světle zlatou barvu.
Zatím si udělám borůvkový kompot. Do kastrolu dám borůvky, cukr, citronovou šťávu a 60 ml vody a na středním plameni vařím asi 15 minut, až jsou borůvky měkké a lehce zhoustlé.
Piškot pocukruji a podávám ho s borůvkovým kompotem a šlehačkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty