×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronový piškot s borůvkovým kompotem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Citronový piškot s borůvkovým kompotem

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
75 g krupicového cukru + 2 lžičky navíc
125 ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z 1–2 citronů
110 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
máslo na vymazání formy
moučkový cukr a šlehačka na ozdobu
Na borůvkový kompot
450 g mražených borůvek
75 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C a vymažu si keramický talíř o průměru 24 cm a hloubce 5 cm. Žloutky a 75 g cukru šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne hustý a světlý krém. Vešlehám smetanu, citronovou šťávu a kůru a vmíchám mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Bílky ušlehám do polotuha, přidám 2 lžičky krupicového cukru a vyšlehám do tuhého, lesklého sněhu. Ten pak opatrně a postupně vmíchám do těsta.
Těsto naliji do formy a peču ho 20 minut, až má světle zlatou barvu.
Zatím si udělám borůvkový kompot. Do kastrolu dám borůvky, cukr, citronovou šťávu a 60 ml vody a na středním plameni vařím asi 15 minut, až jsou borůvky měkké a lehce zhoustlé.
Piškot pocukruji a podávám ho s borůvkovým kompotem a šlehačkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový piškot s borůvkovým kompotem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
75 g krupicového cukru + 2 lžičky navíc
125 ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z 1–2 citronů
110 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
máslo na vymazání formy
moučkový cukr a šlehačka na ozdobu
Na borůvkový kompot
450 g mražených borůvek
75 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C a vymažu si keramický talíř o průměru 24 cm a hloubce 5 cm. Žloutky a 75 g cukru šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne hustý a světlý krém. Vešlehám smetanu, citronovou šťávu a kůru a vmíchám mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Bílky ušlehám do polotuha, přidám 2 lžičky krupicového cukru a vyšlehám do tuhého, lesklého sněhu. Ten pak opatrně a postupně vmíchám do těsta.
Těsto naliji do formy a peču ho 20 minut, až má světle zlatou barvu.
Zatím si udělám borůvkový kompot. Do kastrolu dám borůvky, cukr, citronovou šťávu a 60 ml vody a na středním plameni vařím asi 15 minut, až jsou borůvky měkké a lehce zhoustlé.
Piškot pocukruji a podávám ho s borůvkovým kompotem a šlehačkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty