×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Citronovo-tymiánové kuře
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

Citronovo-tymiánové kuře

Co budu potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut