×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronovo-tymiánové kuře

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Citronovo-tymiánové kuře

Co budete potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo-tymiánové kuře

Hlavní chod Snadné Česká Tymián Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.