×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronovo-tymiánové kuře

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Citronovo-tymiánové kuře

Co budete potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo-tymiánové kuře

Hlavní chod Snadné Česká Tymián Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty