×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronovo-tymiánové kuře

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Citronovo-tymiánové kuře

Co budete potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo-tymiánové kuře

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 větviček tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete a promíchejte se čtvrtkami cibule, kolečky citronu, stroužky česneku, tymiánem a olejem. Pak vše postupně opečte (maso včetně ostatních ingrediencí) v hrnci s těžkým, pokud možno nepřilnavým dnem, dejte stranou a udržujte teplé. Do hrnce nalijte víno a chvíli povařte. Pak do hrnce vraťte maso s cibulí, kolečky citronu, česnekem i tymiánem, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte 45 minut. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty