×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronové kuře

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Citronové kuře

Co budete potřebovat

60 g másla, změklého + na vymazání
1 citron
2 stroužky česneku, drcené
1 lžíce majoránky
1 lžíce tymiánu
1 kuře
1 kg brambor, nakrájených na čtvrtky
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

1. Nejdřív zapnu troubu na 200 °C, aby byla dobře předehřátá. Zapékací mísu nebo pekáč vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo. Do misky nastrouhám na jemném struhadle kůru z poloviny citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamíchám.
2. Kuře umyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy. Do nich vpravím asi tak dvě třetiny másla, přetáhnu kůži zpět a zbytkem másla pomažu kuře na povrchu.
3. Druhou polovinu citronu nakrájím na kousky, dám je dovnitř kuřete a pak ho svážu kuchyňským provázkem. Omotám ho kolem nohou, překřížím pod tělem a svážu pevně u stehen. Osolím, opepřím, položím ho na pekáč prsíčky nahoru a dám péct. Po dvaceti minutách kuře přikryju alobalem a peču dalších čtyřicet minut.
4. Kuře vyndám z trouby, pokladu kolem něj brambory, potřu je vypečenou šťávou a peču dalších třicet minut. Pak kuře vyndám, nechám ho zakryté alobalem deset minut odpočinout, pokud brambory ještě nejsou pečené, vrátím je do trouby. Kuře pak naporcuju a podávám s brambory politými vypečenou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronové kuře

Hlavní chod Snadné Středomořská Majoránka , Tymián Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (71)

Co budete potřebovat

60 g másla, změklého + na vymazání
1 citron
2 stroužky česneku, drcené
1 lžíce majoránky
1 lžíce tymiánu
1 kuře
1 kg brambor, nakrájených na čtvrtky
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

1. Nejdřív zapnu troubu na 200 °C, aby byla dobře předehřátá. Zapékací mísu nebo pekáč vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo. Do misky nastrouhám na jemném struhadle kůru z poloviny citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamíchám.
2. Kuře umyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy. Do nich vpravím asi tak dvě třetiny másla, přetáhnu kůži zpět a zbytkem másla pomažu kuře na povrchu.
3. Druhou polovinu citronu nakrájím na kousky, dám je dovnitř kuřete a pak ho svážu kuchyňským provázkem. Omotám ho kolem nohou, překřížím pod tělem a svážu pevně u stehen. Osolím, opepřím, položím ho na pekáč prsíčky nahoru a dám péct. Po dvaceti minutách kuře přikryju alobalem a peču dalších čtyřicet minut.
4. Kuře vyndám z trouby, pokladu kolem něj brambory, potřu je vypečenou šťávou a peču dalších třicet minut. Pak kuře vyndám, nechám ho zakryté alobalem deset minut odpočinout, pokud brambory ještě nejsou pečené, vrátím je do trouby. Kuře pak naporcuju a podávám s brambory politými vypečenou šťávou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty