×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronové kuře

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Krůtí prsa na šalotkách
Krůtí prsa na...
Krůtí prsa na šalotkách
Krůtí prsa na šalotkách

Citronové kuře

Co budete potřebovat

60 g másla, změklého + na vymazání
1 citron
2 stroužky česneku, drcené
1 lžíce majoránky
1 lžíce tymiánu
1 kuře
1 kg brambor, nakrájených na čtvrtky
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

1. Nejdřív zapnu troubu na 200 °C, aby byla dobře předehřátá. Zapékací mísu nebo pekáč vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo. Do misky nastrouhám na jemném struhadle kůru z poloviny citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamíchám.
2. Kuře umyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy. Do nich vpravím asi tak dvě třetiny másla, přetáhnu kůži zpět a zbytkem másla pomažu kuře na povrchu.
3. Druhou polovinu citronu nakrájím na kousky, dám je dovnitř kuřete a pak ho svážu kuchyňským provázkem. Omotám ho kolem nohou, překřížím pod tělem a svážu pevně u stehen. Osolím, opepřím, položím ho na pekáč prsíčky nahoru a dám péct. Po dvaceti minutách kuře přikryju alobalem a peču dalších čtyřicet minut.
4. Kuře vyndám z trouby, pokladu kolem něj brambory, potřu je vypečenou šťávou a peču dalších třicet minut. Pak kuře vyndám, nechám ho zakryté alobalem deset minut odpočinout, pokud brambory ještě nejsou pečené, vrátím je do trouby. Kuře pak naporcuju a podávám s brambory politými vypečenou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronové kuře

Hlavní chod Snadné Středomořská Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (67)

Co budete potřebovat

60 g másla, změklého + na vymazání
1 citron
2 stroužky česneku, drcené
1 lžíce majoránky
1 lžíce tymiánu
1 kuře
1 kg brambor, nakrájených na čtvrtky
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

1. Nejdřív zapnu troubu na 200 °C, aby byla dobře předehřátá. Zapékací mísu nebo pekáč vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo. Do misky nastrouhám na jemném struhadle kůru z poloviny citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamíchám.
2. Kuře umyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy. Do nich vpravím asi tak dvě třetiny másla, přetáhnu kůži zpět a zbytkem másla pomažu kuře na povrchu.
3. Druhou polovinu citronu nakrájím na kousky, dám je dovnitř kuřete a pak ho svážu kuchyňským provázkem. Omotám ho kolem nohou, překřížím pod tělem a svážu pevně u stehen. Osolím, opepřím, položím ho na pekáč prsíčky nahoru a dám péct. Po dvaceti minutách kuře přikryju alobalem a peču dalších čtyřicet minut.
4. Kuře vyndám z trouby, pokladu kolem něj brambory, potřu je vypečenou šťávou a peču dalších třicet minut. Pak kuře vyndám, nechám ho zakryté alobalem deset minut odpočinout, pokud brambory ještě nejsou pečené, vrátím je do trouby. Kuře pak naporcuju a podávám s brambory politými vypečenou šťávou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Krůtí prsa na šalotkách
Krůtí prsa na šalotkách
Krůtí prsa na šalotkách
Krůtí prsa na šalotkách

Inspirujte se podobnými recepty