×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronové baby kuře s jarními bylinkami

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Citronové baby kuře s jarními bylinkami

Co budete potřebovat

80 g másla
svazek čerstvých bylinek – směs tymiánu, petrželky, bazalky, majoránky apod.
2 stroužky česneku
1 bio citron
sůl, pepř
4 baby kuřata
Salát
3 lžíce panenského olivového oleje
1/2 lžičky medu
1 lžíce dijonské hořčice
50 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
salát mix rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Vymažte pekáč trochou másla a zbytek utřete s nasekanými bylinkami, česnekem, lžičkou jemně nastrouhané citronové kůry a lžičkou citronové šťávy. Osolte a opepřete.
Kuřata omyjte a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Prsty opatrně zajeďte pod kůži na prsou, nadzvedněte ji a vzniklou dutinku naplňte polovinou másla. Zbývajícím máslem potřete kůži.
Citron nakrájejte na plátky a dejte dovnitř každého kuřete. Položte kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a ještě je zvenku osolte a opepřete. Podlijte trochou vody, vložte do trouby a pečte 50 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
Olej, med a hořčici rozšlehejte vidličkou. Vmíchejte studený zeleninový vývar a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte se salátovými listy a hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronové baby kuře s jarními bylinkami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bazalka , Majoránka , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
(0)
Dopřejte si pečínku z mladého kuřete, která k jaru neodmyslitelně patří. Jemné a křehké maso oceníte v kombinaci se svěžím jarním salátkem.

Co budete potřebovat

80 g másla
svazek čerstvých bylinek – směs tymiánu, petrželky, bazalky, majoránky apod.
2 stroužky česneku
1 bio citron
sůl, pepř
4 baby kuřata
Salát
3 lžíce panenského olivového oleje
1/2 lžičky medu
1 lžíce dijonské hořčice
50 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
salát mix rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Vymažte pekáč trochou másla a zbytek utřete s nasekanými bylinkami, česnekem, lžičkou jemně nastrouhané citronové kůry a lžičkou citronové šťávy. Osolte a opepřete.
Kuřata omyjte a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Prsty opatrně zajeďte pod kůži na prsou, nadzvedněte ji a vzniklou dutinku naplňte polovinou másla. Zbývajícím máslem potřete kůži.
Citron nakrájejte na plátky a dejte dovnitř každého kuřete. Položte kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a ještě je zvenku osolte a opepřete. Podlijte trochou vody, vložte do trouby a pečte 50 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
Olej, med a hořčici rozšlehejte vidličkou. Vmíchejte studený zeleninový vývar a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte se salátovými listy a hned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty