Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citronové baby kuře s jarními bylinkami

Citronové baby kuře s jarními bylinkami

Dopřejte si pečínku z mladého kuřete, která k jaru neodmyslitelně patří. Jemné a křehké maso oceníte v kombinaci se svěžím jarním salátkem.

Ingredience

80 g másla
svazek čerstvých bylinek – směs tymiánu, petrželky, bazalky, majoránky apod.
2 stroužky česneku
1 bio citron
sůl, pepř
4 baby kuřata
Salát
3 lžíce panenského olivového oleje
1/2 lžičky medu
1 lžíce dijonské hořčice
50 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
salát mix rukola, červená řepa, mangold

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Vymažte pekáč trochou másla a zbytek utřete s nasekanými bylinkami, česnekem, lžičkou jemně nastrouhané citronové kůry a lžičkou citronové šťávy. Osolte a opepřete.
Kuřata omyjte a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Prsty opatrně zajeďte pod kůži na prsou, nadzvedněte ji a vzniklou dutinku naplňte polovinou másla. Zbývajícím máslem potřete kůži.
Citron nakrájejte na plátky a dejte dovnitř každého kuřete. Položte kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a ještě je zvenku osolte a opepřete. Podlijte trochou vody, vložte do trouby a pečte 50 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
Olej, med a hořčici rozšlehejte vidličkou. Vmíchejte studený zeleninový vývar a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte se salátovými listy a hned podávejte.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty