
Citronové baby kuře s jarními bylinkami
Ingredience
80 g | másla |
svazek čerstvých bylinek – směs tymiánu, petrželky, bazalky, majoránky apod. | |
2 | stroužky česneku |
1 | bio citron |
sůl, pepř | |
4 | baby kuřata |
Salát | |
---|---|
3 | lžíce panenského olivového oleje |
1/2 | lžičky medu |
1 | lžíce dijonské hořčice |
50 ml | zeleninového vývaru |
sůl, pepř | |
salát mix rukola, červená řepa, mangold |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Vymažte pekáč trochou másla a zbytek utřete s nasekanými bylinkami, česnekem, lžičkou jemně nastrouhané citronové kůry a lžičkou citronové šťávy. Osolte a opepřete.
Kuřata omyjte a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Prsty opatrně zajeďte pod kůži na prsou, nadzvedněte ji a vzniklou dutinku naplňte polovinou másla. Zbývajícím máslem potřete kůži.
Citron nakrájejte na plátky a dejte dovnitř každého kuřete. Položte kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a ještě je zvenku osolte a opepřete. Podlijte trochou vody, vložte do trouby a pečte 50 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
Olej, med a hořčici rozšlehejte vidličkou. Vmíchejte studený zeleninový vývar a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte se salátovými listy a hned podávejte.