Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Citronová pasta s krevetami a pečenými rajčaty

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Citronová pasta s krevetami a pečenými rajčaty

Co budete potřebovat

450 g těstovin farfalle
450 g cherry rajčat
450 g čerstvých krevet
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
90 g másla
1 zelená chilli paprička
1 bio citron
1 hrst čerstvé petržele
1 hrst čerstvé bazalky z Albertovy tržnice 50 g parmazánu
pepř

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Mezitím omyjte rajčata, přendejte je na plech a dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2. Krevety omyjte a zbavte je hlaviček, nožek a krunýře s ocáskem. Lehce je osolte a přendejte do misky. Na pánvi rozehřejte olej a krevety na něm zprudka opečte asi 3 minuty. Pak k nim přidejte prolisovaný česnek, máslo a nasekanou očištěnou chilli papričku a promíchejte.

3. Do pánve nakonec přidejte těstoviny, zasypte je nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu a zakápněte vymačkanou citronovou šťávou. Přisypte nasekané bylinky a nastrouhaný parmazán. Vše promíchejte, osolte a opepřete. Ozdobte upečenými rajčátky, měsíčkem citronu a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronová pasta s krevetami a pečenými rajčaty

Hlavní chod Velmi snadné Italská Rychlá večeře Něco lehkého Videorecept Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

450 g těstovin farfalle
450 g cherry rajčat
450 g čerstvých krevet
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
90 g másla
1 zelená chilli paprička
1 bio citron
1 hrst čerstvé petržele
1 hrst čerstvé bazalky z Albertovy tržnice 50 g parmazánu
pepř

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Mezitím omyjte rajčata, přendejte je na plech a dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2. Krevety omyjte a zbavte je hlaviček, nožek a krunýře s ocáskem. Lehce je osolte a přendejte do misky. Na pánvi rozehřejte olej a krevety na něm zprudka opečte asi 3 minuty. Pak k nim přidejte prolisovaný česnek, máslo a nasekanou očištěnou chilli papričku a promíchejte.

3. Do pánve nakonec přidejte těstoviny, zasypte je nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu a zakápněte vymačkanou citronovou šťávou. Přisypte nasekané bylinky a nastrouhaný parmazán. Vše promíchejte, osolte a opepřete. Ozdobte upečenými rajčátky, měsíčkem citronu a ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty