Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citronová pasta s krevetami a pečenými rajčaty

Citronová pasta s krevetami a pečenými rajčaty

Ingredience

450 g těstovin farfalle
450 g cherry rajčat
450 g čerstvých krevet
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
90 g másla
1 zelená chilli paprička
1 bio citron
1 hrst čerstvé petržele
1 hrst čerstvé bazalky z Albertovy tržnice 50 g parmazánu
pepř

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Mezitím omyjte rajčata, přendejte je na plech a dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2. Krevety omyjte a zbavte je hlaviček, nožek a krunýře s ocáskem. Lehce je osolte a přendejte do misky. Na pánvi rozehřejte olej a krevety na něm zprudka opečte asi 3 minuty. Pak k nim přidejte prolisovaný česnek, máslo a nasekanou očištěnou chilli papričku a promíchejte.

3. Do pánve nakonec přidejte těstoviny, zasypte je nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu a zakápněte vymačkanou citronovou šťávou. Přisypte nasekané bylinky a nastrouhaný parmazán. Vše promíchejte, osolte a opepřete. Ozdobte upečenými rajčátky, měsíčkem citronu a ihned podávejte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty