×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronová bábovka s rozmarýnem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort

Citronová bábovka s rozmarýnem

Tip do kuchyně

 

Podávejte ozdobené polevou. Na ni důkladně smíchejte cukr s postupně přidávanou citronovou šťávou (nemusíte spotřebovat všechnu).

Co budete potřebovat

300 g másla
hrubá mouka
4 vejce
350 g krupicového cukru
1 citron
citronová kůra
1 lžíce zakysané smetany
350 g hladké mouky
špetka soli
230 ml mléka
lžičky rozmarýnových lístků
Na polevu:
150 g moučkového cukru
30 ml citronové šťávy

Jak na to?

Upečte si lahodnou citronovou bábovku, kterou zdobí vůně rozmarýnu. Zde přinášíme originální recept.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3) Vejce šlehejte 5 minut s cukrem do světlé a nadýchané směsi.

4) Pak postupně přidávejte máslo a šlehejte do hladkého krému.

5) Přidejte citronovou kůru a zakysanou smetanu.

6) Pak do těsta vmíchejte mouku smíchanou se solí a mléko.

7) Nakonec do hladkého těsta přidejte co nejjemněji nasekané roz­marýnové lístky.

8) Těsto nalijte do formy a pečte 40–50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyklopte a nechte zchladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronová bábovka s rozmarýnem

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (19)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ozdobené polevou. Na ni důkladně smíchejte cukr s postupně přidávanou citronovou šťávou (nemusíte spotřebovat všechnu).

Co budete potřebovat

300 g másla
hrubá mouka
4 vejce
350 g krupicového cukru
1 citron
citronová kůra
1 lžíce zakysané smetany
350 g hladké mouky
špetka soli
230 ml mléka
lžičky rozmarýnových lístků
Na polevu:
150 g moučkového cukru
30 ml citronové šťávy

Jak na to?

Upečte si lahodnou citronovou bábovku, kterou zdobí vůně rozmarýnu. Zde přinášíme originální recept.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3) Vejce šlehejte 5 minut s cukrem do světlé a nadýchané směsi.

4) Pak postupně přidávejte máslo a šlehejte do hladkého krému.

5) Přidejte citronovou kůru a zakysanou smetanu.

6) Pak do těsta vmíchejte mouku smíchanou se solí a mléko.

7) Nakonec do hladkého těsta přidejte co nejjemněji nasekané roz­marýnové lístky.

8) Těsto nalijte do formy a pečte 40–50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyklopte a nechte zchladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort

Inspirujte se podobnými recepty