×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Citronová bábovka s rozmarýnem

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Citronová bábovka s rozmarýnem

Tip do kuchyně

 

Podávejte ozdobené polevou. Na ni důkladně smíchejte cukr s postupně přidávanou citronovou šťávou (nemusíte spotřebovat všechnu).

Co budete potřebovat

300 g másla
hrubá mouka
4 vejce
350 g krupicového cukru
1 citron
citronová kůra
1 lžíce zakysané smetany
350 g hladké mouky
špetka soli
230 ml mléka
lžičky rozmarýnových lístků
Na polevu:
150 g moučkového cukru
30 ml citronové šťávy

Jak na to?

Upečte si lahodnou citronovou bábovku, kterou zdobí vůně rozmarýnu. Zde přinášíme originální recept.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3) Vejce šlehejte 5 minut s cukrem do světlé a nadýchané směsi.

4) Pak postupně přidávejte máslo a šlehejte do hladkého krému.

5) Přidejte citronovou kůru a zakysanou smetanu.

6) Pak do těsta vmíchejte mouku smíchanou se solí a mléko.

7) Nakonec do hladkého těsta přidejte co nejjemněji nasekané roz­marýnové lístky.

8) Těsto nalijte do formy a pečte 40–50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyklopte a nechte zchladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronová bábovka s rozmarýnem

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ozdobené polevou. Na ni důkladně smíchejte cukr s postupně přidávanou citronovou šťávou (nemusíte spotřebovat všechnu).

Co budete potřebovat

300 g másla
hrubá mouka
4 vejce
350 g krupicového cukru
1 citron
citronová kůra
1 lžíce zakysané smetany
350 g hladké mouky
špetka soli
230 ml mléka
lžičky rozmarýnových lístků
Na polevu:
150 g moučkového cukru
30 ml citronové šťávy

Jak na to?

Upečte si lahodnou citronovou bábovku, kterou zdobí vůně rozmarýnu. Zde přinášíme originální recept.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3) Vejce šlehejte 5 minut s cukrem do světlé a nadýchané směsi.

4) Pak postupně přidávejte máslo a šlehejte do hladkého krému.

5) Přidejte citronovou kůru a zakysanou smetanu.

6) Pak do těsta vmíchejte mouku smíchanou se solí a mléko.

7) Nakonec do hladkého těsta přidejte co nejjemněji nasekané roz­marýnové lístky.

8) Těsto nalijte do formy a pečte 40–50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyklopte a nechte zchladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty