Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

10 g másla
2 lžíce polohrubé mouky
1 těsto na pizzu Albert
2 lžíce rostlinného oleje
150 g anglické slaniny
3 červené cibule
1 stroužek česneku
200 g mletého vepřového masa
sůl, pepř
5 vajec
100 ml smetany na vaření (12 %)
1 špetka muškátového květu
3 hrsti baby špenátu
125 g přírodního kozího sýra
200 g strouhaného holandského sýra

Postup přípravy

1. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymažte máslem, vysypte moukou a rovnoměrně do ní napěchujte těsto. Propíchejte vidličkou a dejte na 5 minut předpéct do trouby vyhřáté na 200 °C.
2. Na pánvi s trochou oleje krátce orestujte na nudličky pokrájenou slaninu, 2 cibule na kolečka, rozmělněný česnek a maso. Osolte a opepřete.
3. V misce rozšlehejte vejce se smetanou, solí, pepřem a muškátovým květem. Na těsto vsypte masovou směs, přelijte vejci, posypte 2 hrstmi špenátu a sýry. Pečte 15 minut.
4. Podávejte ozdobené zbylým špenátem a kroužky cibule.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
18hodnocení3

Další videorecepty