×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cibulová marmeláda

Další recepty a články

Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s...
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky

Cibulová marmeláda

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3–5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř a tymián

Jak na to?

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
TIP - Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulová marmeláda

Náročné Francouzská Zavařeniny Vaření Zavařeniny Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (70)

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3–5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř a tymián

Jak na to?

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
TIP - Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky

Inspirujte se podobnými recepty