×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cibulová marmeláda

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Zapečené vepřové plátky
Zapečené vepřové...
Zapečené vepřové plátky
Zapečené vepřové plátky

Cibulová marmeláda

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3–5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř a tymián

Jak na to?

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
TIP - Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulová marmeláda

Náročné Francouzská Zavařeniny Vaření Zavařeniny , Tymián Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (78)

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3–5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř a tymián

Jak na to?

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
TIP - Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Zapečené vepřové plátky
Zapečené vepřové plátky
Zapečené vepřové plátky
Zapečené vepřové plátky

Inspirujte se podobnými recepty