Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chutná štika se špenátovým pyré

Chutná štika se špenátovým pyré

Ryba jako bohatý zdroj omega-3 mastných kyselin, lehké pyré a křupavý hrášek. Rozehrajte jarní barvy na talíři.

Ingredience

4 ks filetů ze štiky
sůl, pepř
1 lžička drceného kmínu
1 citron
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
400 g mraženého špenátu
50 ml smetany na vaření (12 %)
1 lžíce hladké mouky
2 snítky čerstvé máty
100 g cukrového hrášku
1 špetka chilli vloček
1 lžička sezamových semínek bílých

Postup přípravy

1. Omyté a papírovou utěrkou osušené 4 filety štiky osolte, opepřete, okořeňte kmínem a zakapejte šťávou z půlky citronu. Nechte 5 minut odležet. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a 50 g másla a filety položte nejdříve kůží dolů. Opečte z každé strany 5 minut.
2. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte nadrobno pokrájenou šalotku a prolisovaný česnek dosklovata. Přidejte 400 g mraženého špenátu a 50 ml smetany a nechte pod poklicí pomalu roztát. Za stálého míchání pomalu přisypte mouku a ještě 5 minut duste. Přidejte snítku máty a špenát rozmixujte na pyré.
3. Spařte 100 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě a ihned prudce zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Nechte okapat a zasypte chilli vločkami a sezamovým semínkem.
4. Štiku servírujte na špenátovém pyré spolu s cukrovými lusky hrášku, klínkem citronu a můžete dozdobit čerstvou mátou. A dopřejte si u jídla chvíli klidu.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty