Churros [čti čuros] s kořeněnou čokoládou
Ingredience
125 ml | vody |
125 ml | mléka |
120 g | másla |
sůl | |
250 g | hladké mouky |
4 | vejce |
600 ml | řepkového oleje |
140 g | cukru krupice |
1 | lžička mleté skořice |
100 g | čokolády Albert Excellent (70 %) |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
½ | lžičky chilli vloček |
Postup přípravy
1. V hrnci smíchejte vodu, mléko, máslo a ¼ lžičky soli. Vše přiveďte k varu a sundejte z plotny.
2. Ke směsi vsypte mouku a rychle metličkou zamíchejte, až se vše spojí. Hrnec vraťte nad plamen a za stálého dynamického míchání restujte 2 minuty. Na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva těsta.
3. Těsto přendejte do kuchyňského robotu a míchejte na střední rychlost protínací metlou. Po 2 minutách přidejte po jednom vejce. Každé vejce nechte dobře zapracovat do těsta, teprve potom přidejte další, až vznikne hladké lesklé těsto.
4. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku se zdobicí špičkou.
5. Do hrnce vlijte olej a rozpalte ho na fritovací teplotu. Připravte si nůžky. Do rozpáleného oleje pomocí pytlíku vytlačujte churros dlouhé asi 10 cm. Těsto na konci vždy odstřihněte nůžkami. Fritujte dozlatova 1–2 minuty. Mezitím smíchejte v misce cukr a mletou skořici.
6. Usmažené churros rovnou přendejte do misky s cukrem a dobře obalte. Pak je přendejte na tác s papírovými ubrousky, aby se vsákl přebytečný olej.
7. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do misky a rozehřejte nad vodní lázní. Nakonec vmíchejte olej a chilli.
8. Ještě horké churros servírujte s čokoládovou omáčkou.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY