Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g zeleného chřestu, očištěného
60 ml olivového oleje + na potření
sůl a mletý pepř
1 svazek hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, prolisované
10 sardelových řezů
40 g najemno strouhaného parmazánu
+ k podávání
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 lžíce citronové šťávy
400 g špaget
řeřicha a hrachové výhonky na ozdobu

Postup přípravy

Rozpalte pánev. Chřest potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho 8–10 minut z obou stran. Nechte ho trochu vychladnout a pak ho pokrájejte. Spolu s ním přidejte do mixéru olej, petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete a několika pulzy nahrubo rozmixujte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a stranou si nechte asi 250 ml vody, ve které se vařily. Těstoviny vraťte do hrnce, promíchejte je s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčete odloženou vodou. Rozdělte na talíře, ozdobte lístky petrželky, posypte parmazánem, ozdobte řeřichou a hrachovými výhonky a podávejte.

Pomohl vám recept?
11hodnocení5

Další videorecepty