×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chřestové těstoviny

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Chřestové těstoviny

Co budete potřebovat

300 g zeleného chřestu, očištěného
60 ml olivového oleje + na potření
sůl a mletý pepř
1 svazek hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, prolisované
10 sardelových řezů
40 g najemno strouhaného parmazánu
+ k podávání
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 lžíce citronové šťávy
400 g špaget
řeřicha a hrachové výhonky na ozdobu

Jak na to?

Rozpalte pánev. Chřest potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho 8–10 minut z obou stran. Nechte ho trochu vychladnout a pak ho pokrájejte. Spolu s ním přidejte do mixéru olej, petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete a několika pulzy nahrubo rozmixujte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a stranou si nechte asi 250 ml vody, ve které se vařily. Těstoviny vraťte do hrnce, promíchejte je s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčete odloženou vodou. Rozdělte na talíře, ozdobte lístky petrželky, posypte parmazánem, ozdobte řeřichou a hrachovými výhonky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové těstoviny

Snadné Vaření Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

300 g zeleného chřestu, očištěného
60 ml olivového oleje + na potření
sůl a mletý pepř
1 svazek hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, prolisované
10 sardelových řezů
40 g najemno strouhaného parmazánu
+ k podávání
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 lžíce citronové šťávy
400 g špaget
řeřicha a hrachové výhonky na ozdobu

Jak na to?

Rozpalte pánev. Chřest potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho 8–10 minut z obou stran. Nechte ho trochu vychladnout a pak ho pokrájejte. Spolu s ním přidejte do mixéru olej, petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete a několika pulzy nahrubo rozmixujte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a stranou si nechte asi 250 ml vody, ve které se vařily. Těstoviny vraťte do hrnce, promíchejte je s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčete odloženou vodou. Rozdělte na talíře, ozdobte lístky petrželky, posypte parmazánem, ozdobte řeřichou a hrachovými výhonky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty