×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestové těstoviny

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Chřestové těstoviny

Co budete potřebovat

300 g zeleného chřestu, očištěného
60 ml olivového oleje + na potření
sůl a mletý pepř
1 svazek hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, prolisované
10 sardelových řezů
40 g najemno strouhaného parmazánu
+ k podávání
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 lžíce citronové šťávy
400 g špaget
řeřicha a hrachové výhonky na ozdobu

Jak na to?

Rozpalte pánev. Chřest potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho 8–10 minut z obou stran. Nechte ho trochu vychladnout a pak ho pokrájejte. Spolu s ním přidejte do mixéru olej, petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete a několika pulzy nahrubo rozmixujte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a stranou si nechte asi 250 ml vody, ve které se vařily. Těstoviny vraťte do hrnce, promíchejte je s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčete odloženou vodou. Rozdělte na talíře, ozdobte lístky petrželky, posypte parmazánem, ozdobte řeřichou a hrachovými výhonky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové těstoviny

Snadné Vaření Petržel kadeřavá Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

300 g zeleného chřestu, očištěného
60 ml olivového oleje + na potření
sůl a mletý pepř
1 svazek hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, prolisované
10 sardelových řezů
40 g najemno strouhaného parmazánu
+ k podávání
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 lžíce citronové šťávy
400 g špaget
řeřicha a hrachové výhonky na ozdobu

Jak na to?

Rozpalte pánev. Chřest potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho 8–10 minut z obou stran. Nechte ho trochu vychladnout a pak ho pokrájejte. Spolu s ním přidejte do mixéru olej, petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete a několika pulzy nahrubo rozmixujte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a stranou si nechte asi 250 ml vody, ve které se vařily. Těstoviny vraťte do hrnce, promíchejte je s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčete odloženou vodou. Rozdělte na talíře, ozdobte lístky petrželky, posypte parmazánem, ozdobte řeřichou a hrachovými výhonky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty