Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Ingredience

rolky:
150 g polenty
½ l vody
50 g másla
6 výhonků zeleného chřestu
rolovací podložka na suši
12 plátků prosciutta AExc
sůl
citronové máslo:
150 g másla
lžička čerstvé kůry z chemicky neošetřeného citronu
¼ lžičky bílého pepře

Postup přípravy

Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.

Pomohl vám recept?
1hodnocení2

Další videorecepty