Chřestové „suši“ s prosciuttem a citronovým máslem
Ingredience
rolky: | |
---|---|
150 g | polenty |
½ l | vody |
50 g | másla |
6 | výhonků zeleného chřestu |
rolovací podložka na suši | |
12 | plátků prosciutta AExc |
sůl | |
citronové máslo: | |
150 g | másla |
lžička čerstvé kůry z chemicky neošetřeného citronu | |
¼ | lžičky bílého pepře |
Postup přípravy
Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY