×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Co budete potřebovat

rolky:
150 g polenty
½ l vody
50 g másla
6 výhonků zeleného chřestu
rolovací podložka na suši
12 plátků prosciutta AExc
sůl
citronové máslo:
150 g másla
lžička čerstvé kůry z chemicky neošetřeného citronu
¼ lžičky bílého pepře

Jak na to?

Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Magazín 4/2017 Počet porcí: 12 - 14 ks
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

rolky:
150 g polenty
½ l vody
50 g másla
6 výhonků zeleného chřestu
rolovací podložka na suši
12 plátků prosciutta AExc
sůl
citronové máslo:
150 g másla
lžička čerstvé kůry z chemicky neošetřeného citronu
¼ lžičky bílého pepře

Jak na to?

Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty