Chřestové „suši“ s prosciuttem a citronovým máslem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Chřestové „suši“ s prosciuttem a citronovým máslem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio