×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Co budete potřebovat

rolky:
150 g polenty
½ l vody
50 g másla
6 výhonků zeleného chřestu
rolovací podložka na suši
12 plátků prosciutta AExc
sůl
citronové máslo:
150 g másla
lžička čerstvé kůry z chemicky neošetřeného citronu
¼ lžičky bílého pepře

Jak na to?

Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové „suši“ s  prosciuttem a citronovým máslem

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Magazín 4/2017 Počet porcí: 12 - 14 ks
Průměrné hodnocení 2 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

rolky:
150 g polenty
½ l vody
50 g másla
6 výhonků zeleného chřestu
rolovací podložka na suši
12 plátků prosciutta AExc
sůl
citronové máslo:
150 g másla
lžička čerstvé kůry z chemicky neošetřeného citronu
¼ lžičky bílého pepře

Jak na to?

Polentu za stálého míchání přidejte do ½ l osolené vařící vody s 50 g másla a nechte vychladnout. Výhonky chřestu spařte dvě minuty ve vařící vodě. Na suši podložku dejte potravinovou fólii, na ní vytvořte souvislou plochu ze šesti plátků prosciutta (musejí se překrývat alespoň o 2 cm) a pokryjte ji centimetrovou vrstvou vychladlé polenty. Polentu nedávejte až úplně na kraj, po směru rolování si nechte cca 3 cm samotného prosciutta. Doprostřed polenty dejte tři výhonky chřestu a zarolujte pevnou rolku. Tu zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 30 minut do lednice. Stejným způsobem připravte druhou rolku ze zbývající poloviny ingrediencí. Před podáváním si rozehřejte 150 g másla a přidejte do něj citronovou kůru a bílý pepř, 10 minut zahřívejte na mírném ohni nebo ve vodní lázni, tak aby se máslo nepřepálilo. Rolky nakrájejte na kolečka a citronové máslo používejte k namáčení místo sojové omáčky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty