Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou
Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Bezlepkové
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 15 g
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 20 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Voda 1 l
  • Anglická slanina plátky 100 g
  • Baby špenát 50 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Máslo 15 g
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 20 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Voda 1 l
  • Anglická slanina plátky 100 g
  • Baby špenát 50 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml

Příprava

1
Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
2
V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
3
Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
4
Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
5
Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
6
Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy
1
Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
2
V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
3
Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
4
Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
5
Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
6
Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 6 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.