Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou
Ingredience
1 | svazek zeleného chřestu |
20 ml | olivového oleje |
1 | cibule |
1 l | vody |
1 | zeleninový bujón |
100 g | anglické slaniny – plátky |
15 g | másla |
200 ml | smetany (31 %) |
50 g | baby špenátu |
Postup přípravy
1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY