Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Ingredience

1 svazek zeleného chřestu
20 ml olivového oleje
1 cibule
1 l vody
1 zeleninový bujón
100 g anglické slaniny – plátky
15 g másla
200 ml smetany (31 %)
50 g baby špenátu

Postup přípravy

1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.

2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.

3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.

4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.

5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.

6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty