Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Další recepty a články

Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s...
Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa

Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Co budete potřebovat

1 svazek zeleného chřestu
20 ml olivového oleje
1 cibule
1 l vody
1 zeleninový bujón
100 g anglické slaniny – plátky
15 g másla
200 ml smetany (31 %)
50 g baby špenátu

Jak na to?

1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.

2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.

3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.

4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.

5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.

6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou

Polévka Velmi snadné Chuťovky Velikonoce Bezlepkové Magazín 3/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 svazek zeleného chřestu
20 ml olivového oleje
1 cibule
1 l vody
1 zeleninový bujón
100 g anglické slaniny – plátky
15 g másla
200 ml smetany (31 %)
50 g baby špenátu

Jak na to?

1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.

2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.

3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.

4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.

5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.

6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa

Inspirujte se podobnými recepty