
Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninou
Postup přípravy
1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámanými slaninovými chipsy