Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

450 g kuřecích prsou
4 lžíce olivového oleje
450 g chřestu
3 stroužky česneku
400 ml
smetany
700 ml kuřecího vývaru
30 g strouhaného parmazánu
1 bio citron
sůl
pepř
1 snítka bazalky

Postup přípravy

1. Omytá kuřecí prsa pokrájejte na kousky, osolte a opepřete.
2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, opečte je dozlatova a dejte stranou.
3. Chřest nakrájejte na 2cm kousky a dřevnaté konce odkrojte. Několik hlaviček chřestu dejte stranou na ozdobu.
4. Do hrnce přidejte lžíci oleje, oloupané, nožem podrcené stroužky česneku a připravený chřest. Restujte pomalu asi 10 minut.
5. Přidejte smetanu, vývar a parmazán. Za občasného promíchání vařte 5 minut. Nakonec vše důkladně promixujte ponorným mixérem.
6. Před servírováním přidejte šťávu a kůru z dobře omytého citronu a dochuťte solí a pepřem. Servírujte s kuřecím masem. Ozdobte čerstvou bazalkou a zakápněte zbylým olivovým olejem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty