Chřestová polévka s kuřecím masem
Ingredience
450 g | kuřecích prsou |
4 | lžíce olivového oleje |
450 g | chřestu |
3 | stroužky česneku |
400 | ml |
smetany | |
700 ml | kuřecího vývaru |
30 g | strouhaného parmazánu |
1 | bio citron |
sůl | |
pepř | |
1 | snítka bazalky |
Postup přípravy
1. Omytá kuřecí prsa pokrájejte na kousky, osolte a opepřete.
2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, opečte je dozlatova a dejte stranou.
3. Chřest nakrájejte na 2cm kousky a dřevnaté konce odkrojte. Několik hlaviček chřestu dejte stranou na ozdobu.
4. Do hrnce přidejte lžíci oleje, oloupané, nožem podrcené stroužky česneku a připravený chřest. Restujte pomalu asi 10 minut.
5. Přidejte smetanu, vývar a parmazán. Za občasného promíchání vařte 5 minut. Nakonec vše důkladně promixujte ponorným mixérem.
6. Před servírováním přidejte šťávu a kůru z dobře omytého citronu a dochuťte solí a pepřem. Servírujte s kuřecím masem. Ozdobte čerstvou bazalkou a zakápněte zbylým olivovým olejem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY