×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestová

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Chřestová

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 bílá sladká cibule
2 hrnky vody
sůl
1 balíček bílého chřestu
1 lžička čerstvě strouhané citronové kůry z bio citronu
½ lžičky bílého pepře
200 ml smetany ke šlehání
3 žloutky

Jak na to?

V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm jemně nakrájenou sladkou cibuli, zalijte dvěma hrnky vody, osolte a přiveďte k varu. Mezitím odkrojte tvrdé konce chřestu a zbytek nakrájejte na menší kousky, dejte do vroucí vody vařit na 7 až 10 minut. Přidejte citronovou kůru a bílý pepř a vše rozmixujte dohladka. Ve smetaně na šlehání rozmíchejte tři žloutky a za stálého míchání přilijte k rozmixované chřestové polévce. Míchejte a vařte ještě pár minut, pak ještě jednou polévku rozmixujte, aby se utvořila lehká pěna, a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestová

Polévka Snadné Bezlepkové Vegetariánské Magazín 4/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (8)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 bílá sladká cibule
2 hrnky vody
sůl
1 balíček bílého chřestu
1 lžička čerstvě strouhané citronové kůry z bio citronu
½ lžičky bílého pepře
200 ml smetany ke šlehání
3 žloutky

Jak na to?

V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm jemně nakrájenou sladkou cibuli, zalijte dvěma hrnky vody, osolte a přiveďte k varu. Mezitím odkrojte tvrdé konce chřestu a zbytek nakrájejte na menší kousky, dejte do vroucí vody vařit na 7 až 10 minut. Přidejte citronovou kůru a bílý pepř a vše rozmixujte dohladka. Ve smetaně na šlehání rozmíchejte tři žloutky a za stálého míchání přilijte k rozmixované chřestové polévce. Míchejte a vařte ještě pár minut, pak ještě jednou polévku rozmixujte, aby se utvořila lehká pěna, a ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty