×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chřestová

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Chřestová

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 bílá sladká cibule
2 hrnky vody
sůl
1 balíček bílého chřestu
1 lžička čerstvě strouhané citronové kůry z bio citronu
½ lžičky bílého pepře
200 ml smetany ke šlehání
3 žloutky

Jak na to?

V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm jemně nakrájenou sladkou cibuli, zalijte dvěma hrnky vody, osolte a přiveďte k varu. Mezitím odkrojte tvrdé konce chřestu a zbytek nakrájejte na menší kousky, dejte do vroucí vody vařit na 7 až 10 minut. Přidejte citronovou kůru a bílý pepř a vše rozmixujte dohladka. Ve smetaně na šlehání rozmíchejte tři žloutky a za stálého míchání přilijte k rozmixované chřestové polévce. Míchejte a vařte ještě pár minut, pak ještě jednou polévku rozmixujte, aby se utvořila lehká pěna, a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestová

Polévka Snadné Bezlepkové Vegetariánské Magazín 4/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (8)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 bílá sladká cibule
2 hrnky vody
sůl
1 balíček bílého chřestu
1 lžička čerstvě strouhané citronové kůry z bio citronu
½ lžičky bílého pepře
200 ml smetany ke šlehání
3 žloutky

Jak na to?

V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm jemně nakrájenou sladkou cibuli, zalijte dvěma hrnky vody, osolte a přiveďte k varu. Mezitím odkrojte tvrdé konce chřestu a zbytek nakrájejte na menší kousky, dejte do vroucí vody vařit na 7 až 10 minut. Přidejte citronovou kůru a bílý pepř a vše rozmixujte dohladka. Ve smetaně na šlehání rozmíchejte tři žloutky a za stálého míchání přilijte k rozmixované chřestové polévce. Míchejte a vařte ještě pár minut, pak ještě jednou polévku rozmixujte, aby se utvořila lehká pěna, a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty