×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chlupačky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Chlupačky

Co budete potřebovat

1 kg vepřového plecka, spíš libového
125 g sádla
sůl, pepř, kmín
1 kg velkých brambor, oloupaných
1 vejce
200–300 g polohrubé mouky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Ve větším kastrolu rozpalte sádlo a dejte do něj maso. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Maso opékejte zprudka, až se zatáhne. Potom ho podlijte trochou vody, přiklopte a duste tak dlouho, až se voda vyvaří a maso se opeče dozlatova. Nakonec můžete přidat ještě kousek sádla, aby maso zůstalo šťavnaté. Mezitím dejte vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Nastrouhejte brambory na hrubém struhadle do mísy, přidejte vejce a mouku, osolte a dobře promíchejte. Z těsta pak pomocí dvou mokrých lžic vytvarujte na zkoušku jeden nok, vhoďte do vroucí vody. Až vyplave, nechte ještě chvíli povařit, pak děrovanou naběračkou vyndejte. Pokud se nok rozpadá, přidejte do těsta ještě mouku. Uvařené chlupačky sceďte a rovnou je přisypte do kastrolu s dopékajícím se masem. Přiklopte a řádně protřepejte, aby se všechny chlupačky omastily výpekem. Podávejte například s obyčejným okurkovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chlupačky

Snadné Česká Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového plecka, spíš libového
125 g sádla
sůl, pepř, kmín
1 kg velkých brambor, oloupaných
1 vejce
200–300 g polohrubé mouky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Ve větším kastrolu rozpalte sádlo a dejte do něj maso. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Maso opékejte zprudka, až se zatáhne. Potom ho podlijte trochou vody, přiklopte a duste tak dlouho, až se voda vyvaří a maso se opeče dozlatova. Nakonec můžete přidat ještě kousek sádla, aby maso zůstalo šťavnaté. Mezitím dejte vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Nastrouhejte brambory na hrubém struhadle do mísy, přidejte vejce a mouku, osolte a dobře promíchejte. Z těsta pak pomocí dvou mokrých lžic vytvarujte na zkoušku jeden nok, vhoďte do vroucí vody. Až vyplave, nechte ještě chvíli povařit, pak děrovanou naběračkou vyndejte. Pokud se nok rozpadá, přidejte do těsta ještě mouku. Uvařené chlupačky sceďte a rovnou je přisypte do kastrolu s dopékajícím se masem. Přiklopte a řádně protřepejte, aby se všechny chlupačky omastily výpekem. Podávejte například s obyčejným okurkovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat