×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Chleby s rybičkovou pomazánkou a pažitkou

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Chleby s rybičkovou pomazánkou a pažitkou

Co budete potřebovat

1 konzerva sardinek
ve vlastní šťávě
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce změklého másla,
pomazánkového másla
nebo čerstvého
krémového sýra
1 malá cibule, nakrájená
najemno
4 krajíce chleba
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Rybičky dejte do misky, přidejte k nim hořčici, citronovou šťávu, máslo nebo sýr a cibuli. Pokud máte radši hrubší konzistenci, směs jen promačkejte vidličkou; pokud upřednostňujete hladké nadýchané pomazánky, použijte tyčový mixér. Pomazánku nechte chvíli odpočívat v lednici, aby se propojily chutě, pak ji namažte na chleby, nakrájejte je na půlky, ozdobte pažitkou a podávejte. Dospělí strávníci si můžou dopřát hořčici dijonskou a pepř.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chleby s rybičkovou pomazánkou a pažitkou

Velmi snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

1 konzerva sardinek
ve vlastní šťávě
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce změklého másla,
pomazánkového másla
nebo čerstvého
krémového sýra
1 malá cibule, nakrájená
najemno
4 krajíce chleba
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Rybičky dejte do misky, přidejte k nim hořčici, citronovou šťávu, máslo nebo sýr a cibuli. Pokud máte radši hrubší konzistenci, směs jen promačkejte vidličkou; pokud upřednostňujete hladké nadýchané pomazánky, použijte tyčový mixér. Pomazánku nechte chvíli odpočívat v lednici, aby se propojily chutě, pak ji namažte na chleby, nakrájejte je na půlky, ozdobte pažitkou a podávejte. Dospělí strávníci si můžou dopřát hořčici dijonskou a pepř.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty