×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chleby s rybičkovou pomazánkou a pažitkou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Chleby s rybičkovou pomazánkou a pažitkou

Co budete potřebovat

1 konzerva sardinek
ve vlastní šťávě
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce změklého másla,
pomazánkového másla
nebo čerstvého
krémového sýra
1 malá cibule, nakrájená
najemno
4 krajíce chleba
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Rybičky dejte do misky, přidejte k nim hořčici, citronovou šťávu, máslo nebo sýr a cibuli. Pokud máte radši hrubší konzistenci, směs jen promačkejte vidličkou; pokud upřednostňujete hladké nadýchané pomazánky, použijte tyčový mixér. Pomazánku nechte chvíli odpočívat v lednici, aby se propojily chutě, pak ji namažte na chleby, nakrájejte je na půlky, ozdobte pažitkou a podávejte. Dospělí strávníci si můžou dopřát hořčici dijonskou a pepř.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chleby s rybičkovou pomazánkou a pažitkou

Velmi snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

1 konzerva sardinek
ve vlastní šťávě
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce změklého másla,
pomazánkového másla
nebo čerstvého
krémového sýra
1 malá cibule, nakrájená
najemno
4 krajíce chleba
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Rybičky dejte do misky, přidejte k nim hořčici, citronovou šťávu, máslo nebo sýr a cibuli. Pokud máte radši hrubší konzistenci, směs jen promačkejte vidličkou; pokud upřednostňujete hladké nadýchané pomazánky, použijte tyčový mixér. Pomazánku nechte chvíli odpočívat v lednici, aby se propojily chutě, pak ji namažte na chleby, nakrájejte je na půlky, ozdobte pažitkou a podávejte. Dospělí strávníci si můžou dopřát hořčici dijonskou a pepř.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty