Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chlebíček s arašídovým máslem a banány

Chlebíček s arašídovým máslem a banány

Ingredience

80 ml arašídového másla, změklého
150 g krupicového cukru
3–4 rozmačkané banány
125 ml olivového oleje
2 vejce
4 lžíce kakaa holandského typu
¾ lžičky kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
½ lžičky soli
125 g hladké mouky
2 lžíce jemného arašídového másla na ozdobu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Velkou chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte arašídové máslo, cukr, rozmačkané banány, olivový olej a vejce. Přidejte kakao, kypřicí prášek, sodu a sůl. Nakonec vmíchejte mouku.
Těsto vlijte do formy a poklaďte ho tenkými plátky banánu. Pečte 55 minut, pak vyzkoušejte špejlí – pokud vyjde čistá, je hotovo. Nechte 20 minut chladit na mřížce.
Jemné arašídové máslo rozehřejte v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Pokapejte jím chlebíček a podávejte.

Pomohl vám recept?
76hodnocení4

Další videorecepty