Chléb z droždí se zakysanou smetanou
Ingredience
200 ml | vody |
42 g | čerstvého droždí |
1 | lžička cukru krystalu |
205 g | žitné chlebové mouky |
100 g | celozrnné pšeničné mouky |
200 g | hladké mouky |
1 | lžíce balsamikového octa |
150 g | zakysané smetany |
1 | lžička soli |
1 | lžíce celého kmínu |
Postup přípravy
1. V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.
2. Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.
3. Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY