Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Další recepty a články

Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky

Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Co budete potřebovat

200 ml vody
42 g čerstvého droždí
1 lžička cukru krystalu
205 g žitné chlebové mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
200 g hladké mouky
1 lžíce balsamikového octa
150 g zakysané smetany
1 lžička soli
1 lžíce celého kmínu

Jak na to?

1. V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.

2. Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.

3. Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Příloha Snadné Česká Pečivo Vegetariánské Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 1 bochník
(0)

Co budete potřebovat

200 ml vody
42 g čerstvého droždí
1 lžička cukru krystalu
205 g žitné chlebové mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
200 g hladké mouky
1 lžíce balsamikového octa
150 g zakysané smetany
1 lžička soli
1 lžíce celého kmínu

Jak na to?

1. V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.

2. Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.

3. Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky

Inspirujte se podobnými recepty