
Chléb z droždí se zakysanou smetanou
Postup přípravy
1. V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.
2. Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.
3. Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.
Pomohl vám recept?
12hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod