Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Ingredience

200 ml vody
42 g čerstvého droždí
1 lžička cukru krystalu
205 g žitné chlebové mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
200 g hladké mouky
1 lžíce balsamikového octa
150 g zakysané smetany
1 lžička soli
1 lžíce celého kmínu

Postup přípravy

1. V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.

2. Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.

3. Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty