×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chilli papričky v pivním těstíčku

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Chilli papričky v pivním těstíčku

Co budete potřebovat

200 g čerstvého krémového sýra
½ červené cibule, nakrájené najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
15 červených a zelených chilli papriček
olej na smažení
Na pivní těstíčko
2 velká vejce
250 ml tmavého piva
180 g hladké mouky + na obalení
papriček
1 lžíce rozpuštěného másla
sůl

Jak na to?

Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chilli papričky v pivním těstíčku

Snadné Česká Chilli paprička Magazín 11/2014
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

200 g čerstvého krémového sýra
½ červené cibule, nakrájené najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
15 červených a zelených chilli papriček
olej na smažení
Na pivní těstíčko
2 velká vejce
250 ml tmavého piva
180 g hladké mouky + na obalení
papriček
1 lžíce rozpuštěného másla
sůl

Jak na to?

Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.