×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Chilli papričky v pivním těstíčku

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Chilli papričky v pivním těstíčku

Co budete potřebovat

200 g čerstvého krémového sýra
½ červené cibule, nakrájené najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
15 červených a zelených chilli papriček
olej na smažení
Na pivní těstíčko
2 velká vejce
250 ml tmavého piva
180 g hladké mouky + na obalení
papriček
1 lžíce rozpuštěného másla
sůl

Jak na to?

Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chilli papričky v pivním těstíčku

Snadné Česká Magazín 11/2014
(0)

Co budete potřebovat

200 g čerstvého krémového sýra
½ červené cibule, nakrájené najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
15 červených a zelených chilli papriček
olej na smažení
Na pivní těstíčko
2 velká vejce
250 ml tmavého piva
180 g hladké mouky + na obalení
papriček
1 lžíce rozpuštěného másla
sůl

Jak na to?

Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty