Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

247 g hladké mouky
83 g mandlové mouky
34 g kukuřičného škrobu
115 ml medu
1⁄2 lžičky soli
225 g másla
45 ml ledové vody
670 g třešní
60 ml citronové šťávy

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Do mísy vsypte obě mouky, 24 g škrobu, 45 ml medu, sůl a studené máslo nakrájené na kostičky. Promíchejte, až vznikne drobenka. Přidejte vodu a opět promíchejte.
3. Dvě třetiny těsta zatlačte na dno formy o průměru 22 cm a vložte na 10 minut do trouby. Nechte vychladnout.
4. Vložte do hrnce 70 ml medu, vypeckované třešně a citronovou šťávu. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat. Vsypte škrob a povařte ještě 2–3 minuty.
5. Vlijte na těsto a zasypte zbývající třetinou těsta. Pečte 25 minut.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty