×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cherry lady koláč

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Cherry lady koláč

Co budete potřebovat

247 g hladké mouky
83 g mandlové mouky
34 g kukuřičného škrobu
115 ml medu
1⁄2 lžičky soli
225 g másla
45 ml ledové vody
670 g třešní
60 ml citronové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Do mísy vsypte obě mouky, 24 g škrobu, 45 ml medu, sůl a studené máslo nakrájené na kostičky. Promíchejte, až vznikne drobenka. Přidejte vodu a opět promíchejte.
3. Dvě třetiny těsta zatlačte na dno formy o průměru 22 cm a vložte na 10 minut do trouby. Nechte vychladnout.
4. Vložte do hrnce 70 ml medu, vypeckované třešně a citronovou šťávu. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat. Vsypte škrob a povařte ještě 2–3 minuty.
5. Vlijte na těsto a zasypte zbývající třetinou těsta. Pečte 25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cherry lady koláč

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Videorecept Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 1 koláč
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

247 g hladké mouky
83 g mandlové mouky
34 g kukuřičného škrobu
115 ml medu
1⁄2 lžičky soli
225 g másla
45 ml ledové vody
670 g třešní
60 ml citronové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Do mísy vsypte obě mouky, 24 g škrobu, 45 ml medu, sůl a studené máslo nakrájené na kostičky. Promíchejte, až vznikne drobenka. Přidejte vodu a opět promíchejte.
3. Dvě třetiny těsta zatlačte na dno formy o průměru 22 cm a vložte na 10 minut do trouby. Nechte vychladnout.
4. Vložte do hrnce 70 ml medu, vypeckované třešně a citronovou šťávu. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat. Vsypte škrob a povařte ještě 2–3 minuty.
5. Vlijte na těsto a zasypte zbývající třetinou těsta. Pečte 25 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty