Celerový gratin s pórkem a bramborami
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C.
Smetanu lehce osolte, přidejte nakrájené česneky a tymián a krátce svařte. Zatím dejte stranou.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zalijte horkou vodou, osolte a pět minut povařte, aby trochu změkl. Pórek po délce rozpulte a nakrájejte na špalíky. Přidejte na pár minut k celeru, poté slijte a nechte okapat. Brambory oškrábejte a také nakrájejte na plátky.
Zapékací misku vymažte máslem a začněte pokládat vrstvy zeleniny. Každou vždy zalijte smetanou a posypte strouhaným sýrem. Větší porci sýra si nechte na finální posypání poslední horní vrstvy. Zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Poté sejměte alobal, posypte ořechy a 20 minut dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Celerový gratin s pórkem a bramborami
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C.
Smetanu lehce osolte, přidejte nakrájené česneky a tymián a krátce svařte. Zatím dejte stranou.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zalijte horkou vodou, osolte a pět minut povařte, aby trochu změkl. Pórek po délce rozpulte a nakrájejte na špalíky. Přidejte na pár minut k celeru, poté slijte a nechte okapat. Brambory oškrábejte a také nakrájejte na plátky.
Zapékací misku vymažte máslem a začněte pokládat vrstvy zeleniny. Každou vždy zalijte smetanou a posypte strouhaným sýrem. Větší porci sýra si nechte na finální posypání poslední horní vrstvy. Zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Poté sejměte alobal, posypte ořechy a 20 minut dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio