×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Celerový gratin s pórkem a bramborami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Celerový gratin s pórkem a bramborami

Co budete potřebovat

400 ml smetany ke šlehání
sůl
2 stroužky česneku
1 větvička tymiánu
1 větší bulva celeru
1–2 pórky
3 brambory
máslo na vymazání
150 g sýra s modrou plísní
hrst vlašských ořechů
salát Mix – rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Smetanu lehce osolte, přidejte nakrájené česneky a tymián a krátce svařte. Zatím dejte stranou.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zalijte horkou vodou, osolte a pět minut povařte, aby trochu změkl. Pórek po délce rozpulte a nakrájejte na špalíky. Přidejte na pár minut k celeru, poté slijte a nechte okapat. Brambory oškrábejte a také nakrájejte na plátky.
Zapékací misku vymažte máslem a začněte pokládat vrstvy zeleniny. Každou vždy zalijte smetanou a posypte strouhaným sýrem. Větší porci sýra si nechte na finální posypání poslední horní vrstvy. Zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Poté sejměte alobal, posypte ořechy a 20 minut dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerový gratin s pórkem a bramborami

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Tohle báječné podzimní jídlo můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu k pečenému masu.

Co budete potřebovat

400 ml smetany ke šlehání
sůl
2 stroužky česneku
1 větvička tymiánu
1 větší bulva celeru
1–2 pórky
3 brambory
máslo na vymazání
150 g sýra s modrou plísní
hrst vlašských ořechů
salát Mix – rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Smetanu lehce osolte, přidejte nakrájené česneky a tymián a krátce svařte. Zatím dejte stranou.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zalijte horkou vodou, osolte a pět minut povařte, aby trochu změkl. Pórek po délce rozpulte a nakrájejte na špalíky. Přidejte na pár minut k celeru, poté slijte a nechte okapat. Brambory oškrábejte a také nakrájejte na plátky.
Zapékací misku vymažte máslem a začněte pokládat vrstvy zeleniny. Každou vždy zalijte smetanou a posypte strouhaným sýrem. Větší porci sýra si nechte na finální posypání poslední horní vrstvy. Zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Poté sejměte alobal, posypte ořechy a 20 minut dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty