×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Celerový gratin s pórkem a bramborami

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Celerový gratin s pórkem a bramborami

Co budete potřebovat

400 ml smetany ke šlehání
sůl
2 stroužky česneku
1 větvička tymiánu
1 větší bulva celeru
1–2 pórky
3 brambory
máslo na vymazání
150 g sýra s modrou plísní
hrst vlašských ořechů
salát Mix – rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Smetanu lehce osolte, přidejte nakrájené česneky a tymián a krátce svařte. Zatím dejte stranou.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zalijte horkou vodou, osolte a pět minut povařte, aby trochu změkl. Pórek po délce rozpulte a nakrájejte na špalíky. Přidejte na pár minut k celeru, poté slijte a nechte okapat. Brambory oškrábejte a také nakrájejte na plátky.
Zapékací misku vymažte máslem a začněte pokládat vrstvy zeleniny. Každou vždy zalijte smetanou a posypte strouhaným sýrem. Větší porci sýra si nechte na finální posypání poslední horní vrstvy. Zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Poté sejměte alobal, posypte ořechy a 20 minut dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerový gratin s pórkem a bramborami

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 10/2018
(0)
Tohle báječné podzimní jídlo můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu k pečenému masu.

Co budete potřebovat

400 ml smetany ke šlehání
sůl
2 stroužky česneku
1 větvička tymiánu
1 větší bulva celeru
1–2 pórky
3 brambory
máslo na vymazání
150 g sýra s modrou plísní
hrst vlašských ořechů
salát Mix – rukola, červená řepa, mangold

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Smetanu lehce osolte, přidejte nakrájené česneky a tymián a krátce svařte. Zatím dejte stranou.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zalijte horkou vodou, osolte a pět minut povařte, aby trochu změkl. Pórek po délce rozpulte a nakrájejte na špalíky. Přidejte na pár minut k celeru, poté slijte a nechte okapat. Brambory oškrábejte a také nakrájejte na plátky.
Zapékací misku vymažte máslem a začněte pokládat vrstvy zeleniny. Každou vždy zalijte smetanou a posypte strouhaným sýrem. Větší porci sýra si nechte na finální posypání poslední horní vrstvy. Zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Poté sejměte alobal, posypte ořechy a 20 minut dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty