×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Celerové řízečky s bramborovou kaší

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Celerové řízečky s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

2 celery
sůl
1 kostka zeleninového bujonu
150 ml slunečnicového oleje Albert
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
20 ml mléka
pepř
20 g vlašských ořechů
1 červená cibule
3 rajčata
1 hrst hladkolisté petrželky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Celery oloupejte a nakrájejte zhruba na 1 cm silná kole​​ka. Vařte 5 minut v 1 litru vroucí vody s bujonem. Vyjměte a nechte okapat.
2. Na pánvi rozpalte olej.
3. V hlubokém talíři vidličkou vyšlehejte vejce s moukou, mlékem, špetkou soli a pepřem do konzistence hustšího těstíčka. Celer obalte a smažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Slijte zbylý olej a pánev vytřete dosucha.
4. Nahrubo nasekané ořechy opražte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, rajčata na kousky a petrželku nadrobno. V misce vyšlehejte olej, ocet, sůl a pepř. Promíchejte se zeleninou a ozdobte ořechy.
5. Řízečky podávejte posypané tymiánem, s rajčatovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerové řízečky s bramborovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Vegetariánské Magazín 11/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 celery
sůl
1 kostka zeleninového bujonu
150 ml slunečnicového oleje Albert
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
20 ml mléka
pepř
20 g vlašských ořechů
1 červená cibule
3 rajčata
1 hrst hladkolisté petrželky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Celery oloupejte a nakrájejte zhruba na 1 cm silná kole​​ka. Vařte 5 minut v 1 litru vroucí vody s bujonem. Vyjměte a nechte okapat.
2. Na pánvi rozpalte olej.
3. V hlubokém talíři vidličkou vyšlehejte vejce s moukou, mlékem, špetkou soli a pepřem do konzistence hustšího těstíčka. Celer obalte a smažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Slijte zbylý olej a pánev vytřete dosucha.
4. Nahrubo nasekané ořechy opražte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, rajčata na kousky a petrželku nadrobno. V misce vyšlehejte olej, ocet, sůl a pepř. Promíchejte se zeleninou a ozdobte ořechy.
5. Řízečky podávejte posypané tymiánem, s rajčatovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty