Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 celery
sůl
1 kostka zeleninového bujonu
150 ml slunečnicového oleje Albert
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
20 ml mléka
pepř
20 g vlašských ořechů
1 červená cibule
3 rajčata
1 hrst hladkolisté petrželky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 snítky tymiánu

Postup přípravy

1. Celery oloupejte a nakrájejte zhruba na 1 cm silná kole​​ka. Vařte 5 minut v 1 litru vroucí vody s bujonem. Vyjměte a nechte okapat.
2. Na pánvi rozpalte olej.
3. V hlubokém talíři vidličkou vyšlehejte vejce s moukou, mlékem, špetkou soli a pepřem do konzistence hustšího těstíčka. Celer obalte a smažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Slijte zbylý olej a pánev vytřete dosucha.
4. Nahrubo nasekané ořechy opražte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, rajčata na kousky a petrželku nadrobno. V misce vyšlehejte olej, ocet, sůl a pepř. Promíchejte se zeleninou a ozdobte ořechy.
5. Řízečky podávejte posypané tymiánem, s rajčatovým salátem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty