Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Inspirujte se podobnými recepty

Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno

Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Co budete potřebovat

20 g másla
1 lžíce olivového oleje BASIC
2 šalotky, nakrájené najemno
750 g celeru, nakrájeného na kostičky
150 g brambor , oloupaných a nakrájených na kostičky
½ lžičky mletého koriandru
500 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka BASIC
2 sušené bobkové listy BASIC
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání
hrst koriandrových lístků, nasekaných
Na bramborové kostičky
20 g másla + 2 lžíce oleje
180 g brambor, oloupaných a nakrájených na 0,5cm kostičky
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno + sůl

Jak na to?

Na polévku rozehřejte v pánvi máslo a olej a opékejte šalotku, až zesklovatí. Přidejte celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékejte. Přilijte vývar a mléko, vhoďte bobkové listy a přiveďte k varu. Osolte a opepřete a vařte 30–35 minut.
Ušlehejte smetanu a rozdělte ji napůl. Lístky koriandru vmíchejte do jedné poloviny šlehačky a odložte do lednice.
Připravte si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a olej a brambory opékejte 10–15 minut, až budou křupavé. Přihoďte chilli papričku, zamíchejte a ještě minutku opékejte. Nakonec osolte.
Z polévky vyndejte bobkové listy, rozmixujte ji a přeceďte přes jemný cedník. Prohřejte, dochuťte pepřem a solí a vmíchejte neochucenou šlehačku.
Polévku v miskách ozdobte koriandrovou šlehačkou a přidejte kostičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Polévka Snadné Polévky Vánoce Vaření Vegetariánské Chilli paprička Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

20 g másla
1 lžíce olivového oleje BASIC
2 šalotky, nakrájené najemno
750 g celeru, nakrájeného na kostičky
150 g brambor , oloupaných a nakrájených na kostičky
½ lžičky mletého koriandru
500 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka BASIC
2 sušené bobkové listy BASIC
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání
hrst koriandrových lístků, nasekaných
Na bramborové kostičky
20 g másla + 2 lžíce oleje
180 g brambor, oloupaných a nakrájených na 0,5cm kostičky
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno + sůl

Jak na to?

Na polévku rozehřejte v pánvi máslo a olej a opékejte šalotku, až zesklovatí. Přidejte celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékejte. Přilijte vývar a mléko, vhoďte bobkové listy a přiveďte k varu. Osolte a opepřete a vařte 30–35 minut.
Ušlehejte smetanu a rozdělte ji napůl. Lístky koriandru vmíchejte do jedné poloviny šlehačky a odložte do lednice.
Připravte si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a olej a brambory opékejte 10–15 minut, až budou křupavé. Přihoďte chilli papričku, zamíchejte a ještě minutku opékejte. Nakonec osolte.
Z polévky vyndejte bobkové listy, rozmixujte ji a přeceďte přes jemný cedník. Prohřejte, dochuťte pepřem a solí a vmíchejte neochucenou šlehačku.
Polévku v miskách ozdobte koriandrovou šlehačkou a přidejte kostičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno

Inspirujte se podobnými recepty