×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Co budete potřebovat

20 g másla
1 lžíce olivového oleje BASIC
2 šalotky, nakrájené najemno
750 g celeru, nakrájeného na kostičky
150 g brambor , oloupaných a nakrájených na kostičky
½ lžičky mletého koriandru
500 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka BASIC
2 sušené bobkové listy BASIC
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání
hrst koriandrových lístků, nasekaných
Na bramborové kostičky
20 g másla + 2 lžíce oleje
180 g brambor, oloupaných a nakrájených na 0,5cm kostičky
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno + sůl

Jak na to?

Na polévku rozehřejte v pánvi máslo a olej a opékejte šalotku, až zesklovatí. Přidejte celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékejte. Přilijte vývar a mléko, vhoďte bobkové listy a přiveďte k varu. Osolte a opepřete a vařte 30–35 minut.
Ušlehejte smetanu a rozdělte ji napůl. Lístky koriandru vmíchejte do jedné poloviny šlehačky a odložte do lednice.
Připravte si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a olej a brambory opékejte 10–15 minut, až budou křupavé. Přihoďte chilli papričku, zamíchejte a ještě minutku opékejte. Nakonec osolte.
Z polévky vyndejte bobkové listy, rozmixujte ji a přeceďte přes jemný cedník. Prohřejte, dochuťte pepřem a solí a vmíchejte neochucenou šlehačku.
Polévku v miskách ozdobte koriandrovou šlehačkou a přidejte kostičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Polévka Snadné Vegetariánské Vánoce Vaření Chilli paprička Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

20 g másla
1 lžíce olivového oleje BASIC
2 šalotky, nakrájené najemno
750 g celeru, nakrájeného na kostičky
150 g brambor , oloupaných a nakrájených na kostičky
½ lžičky mletého koriandru
500 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka BASIC
2 sušené bobkové listy BASIC
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání
hrst koriandrových lístků, nasekaných
Na bramborové kostičky
20 g másla + 2 lžíce oleje
180 g brambor, oloupaných a nakrájených na 0,5cm kostičky
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno + sůl

Jak na to?

Na polévku rozehřejte v pánvi máslo a olej a opékejte šalotku, až zesklovatí. Přidejte celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékejte. Přilijte vývar a mléko, vhoďte bobkové listy a přiveďte k varu. Osolte a opepřete a vařte 30–35 minut.
Ušlehejte smetanu a rozdělte ji napůl. Lístky koriandru vmíchejte do jedné poloviny šlehačky a odložte do lednice.
Připravte si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a olej a brambory opékejte 10–15 minut, až budou křupavé. Přihoďte chilli papričku, zamíchejte a ještě minutku opékejte. Nakonec osolte.
Z polévky vyndejte bobkové listy, rozmixujte ji a přeceďte přes jemný cedník. Prohřejte, dochuťte pepřem a solí a vmíchejte neochucenou šlehačku.
Polévku v miskách ozdobte koriandrovou šlehačkou a přidejte kostičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Inspirujte se podobnými recepty