Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Carpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku

Carpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku

Řecký sýr halloumi je ideální parťák na grilování, protože se při pečení neroztéká. Doplňte ho opečenou zeleninou a svěžím mátovým dipem a během chvilky máte připravenou přílohu nebo lehké jídlo.

Ingredience

1 lilek
sůl
hrst máty
hrst hladkolisté petržele
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
3 velká masitá rajčata
200 g kyperského sýru halloumi

Postup přípravy

Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty