×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Carpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku

Co budete potřebovat

1 lilek
sůl
hrst máty
hrst hladkolisté petržele
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
3 velká masitá rajčata
200 g kyperského sýru halloumi

Jak na to?

Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Carpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku

Příloha Velmi snadné Grilování Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
(0)
Řecký sýr halloumi je ideální parťák na grilování, protože se při pečení neroztéká. Doplňte ho opečenou zeleninou a svěžím mátovým dipem a během chvilky máte připravenou přílohu nebo lehké jídlo.

Co budete potřebovat

1 lilek
sůl
hrst máty
hrst hladkolisté petržele
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
3 velká masitá rajčata
200 g kyperského sýru halloumi

Jak na to?

Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY