
Carne asada rump steak s mangovým salátem
Ingredience
5 | limet |
120 ml | olivového oleje |
4 | stroužky česneku |
2 | lžičky mletého římského kmínu |
1 | lžička oregana |
1 | lžička sušeného česneku |
sůl, pepř | |
500 g | rump steaku |
1 | lžíce třtinového cukru |
½ | zelené chilli papričky |
1 | mango |
1 | okurka |
½ | cibule |
8 | tortill |
200 g | rajčatového salátu |
190 g | zakysané smetany |
2 | hrsti koriandru |
185 g | solených lupínků nachos |
Postup přípravy
1.Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.
2.Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.
3.V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.
4.Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.
5.Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.