Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

5 limet
120 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička oregana
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
500 g rump steaku
1 lžíce třtinového cukru
½ zelené chilli papričky
1 mango
1 okurka
½ cibule
8 tortill
200 g rajčatového salátu
190 g zakysané smetany
2 hrsti koriandru
185 g solených lupínků nachos

Postup přípravy

1.Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.

2.Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.

3.V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.

4.Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.

5.Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty