Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 cibule
50 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
125 ml bílého vína
800 g rajčatového pyré
1 lžička cukru krupice
750 g baby špenátu
500 g ricotty
2 vejce
1 hrst čerstvého tymiánu
1 bio citron
120 g parmazánu
500 g lasagní

Postup přípravy

1. Připravte rajčatovou omáčku. Očistěnou cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v rendlíku na 1 lžíci olivového oleje. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte. Přilijte víno a rajčatové pyré. Vše spolu provařte 20 minut. Omáčku dejte stranou, přidejte lžičku cukru a promixujte tyčovým mixérem.

2. Špenát propláchněte a dejte na rozehřátou pánev zavadnout. Pak odstraňte přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Špenát poté přeložte do mísy, přidejte ricottu, vejce, tymián, kůru z dobře omytého citronu a 60 g nastrouhaného parmazánu.

3. Ve vroucí osolené vodě povařte lasagne 5 minut. Opatrně je vyndejte a po jednom plátku vyskládejte na plech potřený olejem. Každý plátek ještě seshora potřete olejem, aby se před plněním neslepily.

4. Plátky pak postupně odebírejte z plechu, uprostřed je naplňte ricottovou směsí a zarolujte.

5. Připravte si zapékací misku. Dovnitř vlijte rajčatovou omáčku. Rolky s ricottou nakrájejte na čtvrtiny.

6. Připravené rolky postavte do rajčatové omáčky tak, aby mezi nimi bylo co nejméně prostoru.

7. Po naplnění misky je posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Těstoviny zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty