Cannelloni s ricottou a špenátem
Ingredience
1 | cibule |
50 ml | olivového oleje |
4 | stroužky česneku |
125 ml | bílého vína |
800 g | rajčatového pyré |
1 | lžička cukru krupice |
750 g | baby špenátu |
500 g | ricotty |
2 | vejce |
1 | hrst čerstvého tymiánu |
1 | bio citron |
120 g | parmazánu |
500 g | lasagní |
Postup přípravy
1. Připravte rajčatovou omáčku. Očistěnou cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v rendlíku na 1 lžíci olivového oleje. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte. Přilijte víno a rajčatové pyré. Vše spolu provařte 20 minut. Omáčku dejte stranou, přidejte lžičku cukru a promixujte tyčovým mixérem.
2. Špenát propláchněte a dejte na rozehřátou pánev zavadnout. Pak odstraňte přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Špenát poté přeložte do mísy, přidejte ricottu, vejce, tymián, kůru z dobře omytého citronu a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3. Ve vroucí osolené vodě povařte lasagne 5 minut. Opatrně je vyndejte a po jednom plátku vyskládejte na plech potřený olejem. Každý plátek ještě seshora potřete olejem, aby se před plněním neslepily.
4. Plátky pak postupně odebírejte z plechu, uprostřed je naplňte ricottovou směsí a zarolujte.
5. Připravte si zapékací misku. Dovnitř vlijte rajčatovou omáčku. Rolky s ricottou nakrájejte na čtvrtiny.
6. Připravené rolky postavte do rajčatové omáčky tak, aby mezi nimi bylo co nejméně prostoru.
7. Po naplnění misky je posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Těstoviny zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY