×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bylinkové pečené řízky
60 minut , Snadné , Pečení ,

Bylinkové pečené řízky

Co budu potřebovat

6 plátků bílého toustového chleba
1 šalotka, nasekaná nadrobno
3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce parmazánu, nastrouhaného
najemno
hrst čerstvých tymiánových lístků
hrst petrželových listů, nasekaných
2 lžíce + 6 lžic hladké mouky
3 bílky
3 lžíce dijonské hořčice
olej na potření
4 vepřové řízky
citron k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Toustový chléb umixujte na strouhanku a nasypte ji do pekáče. Přidejte šalotku, česnek, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě mletého pepře, vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše pekáče. Pečte, až bude strouhanka zlatohnědá, trvá to asi 15 minut. Během pečení ji dvakrát promíchejte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a pak k ní přimíchejte parmazán, tymián a petrželku.
Na mělký talíř nasypte 2 lžíce hladké mouky. V dalším talíři, tentokrát hlubokém, prošlehejte bílky s hořčicí, přidejte zbývajících 6 lžic mouky a míchejte dohladka.
Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Pečicí mřížku potřete zlehka olejem a vložte ji do pekáčku. Vepřové plátky opepřete a po jednom je obalte nejprve v mouce, přebytečnou mouku oklepejte, pak je smočte v bílkovo-hořčičném těstíčku a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přimáčkněte. Obalené řízky rozložte na pečicí mřížku.
Pečte 17–25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ještě 5 minut odpočívat. Podávejte pokapané citronem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

    Dorty nad 60 minut
  • Blumy s ořechy a pomerančem

    Zavařeniny nad 60 minut
  • Cibulovo-jablečné čatní

    Zavařeniny 60 minut