×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bylinkové pečené řízky

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Bylinkové pečené řízky

Co budete potřebovat

6 plátků bílého toustového chleba
1 šalotka, nasekaná nadrobno
3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce parmazánu, nastrouhaného
najemno
hrst čerstvých tymiánových lístků
hrst petrželových listů, nasekaných
2 lžíce + 6 lžic hladké mouky
3 bílky
3 lžíce dijonské hořčice
olej na potření
4 vepřové řízky
citron k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Toustový chléb umixujte na strouhanku a nasypte ji do pekáče. Přidejte šalotku, česnek, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě mletého pepře, vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše pekáče. Pečte, až bude strouhanka zlatohnědá, trvá to asi 15 minut. Během pečení ji dvakrát promíchejte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a pak k ní přimíchejte parmazán, tymián a petrželku.
Na mělký talíř nasypte 2 lžíce hladké mouky. V dalším talíři, tentokrát hlubokém, prošlehejte bílky s hořčicí, přidejte zbývajících 6 lžic mouky a míchejte dohladka.
Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Pečicí mřížku potřete zlehka olejem a vložte ji do pekáčku. Vepřové plátky opepřete a po jednom je obalte nejprve v mouce, přebytečnou mouku oklepejte, pak je smočte v bílkovo-hořčičném těstíčku a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přimáčkněte. Obalené řízky rozložte na pečicí mřížku.
Pečte 17–25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ještě 5 minut odpočívat. Podávejte pokapané citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bylinkové pečené řízky

Snadné Pečení Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

6 plátků bílého toustového chleba
1 šalotka, nasekaná nadrobno
3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce parmazánu, nastrouhaného
najemno
hrst čerstvých tymiánových lístků
hrst petrželových listů, nasekaných
2 lžíce + 6 lžic hladké mouky
3 bílky
3 lžíce dijonské hořčice
olej na potření
4 vepřové řízky
citron k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Toustový chléb umixujte na strouhanku a nasypte ji do pekáče. Přidejte šalotku, česnek, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě mletého pepře, vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše pekáče. Pečte, až bude strouhanka zlatohnědá, trvá to asi 15 minut. Během pečení ji dvakrát promíchejte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a pak k ní přimíchejte parmazán, tymián a petrželku.
Na mělký talíř nasypte 2 lžíce hladké mouky. V dalším talíři, tentokrát hlubokém, prošlehejte bílky s hořčicí, přidejte zbývajících 6 lžic mouky a míchejte dohladka.
Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Pečicí mřížku potřete zlehka olejem a vložte ji do pekáčku. Vepřové plátky opepřete a po jednom je obalte nejprve v mouce, přebytečnou mouku oklepejte, pak je smočte v bílkovo-hořčičném těstíčku a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přimáčkněte. Obalené řízky rozložte na pečicí mřížku.
Pečte 17–25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ještě 5 minut odpočívat. Podávejte pokapané citronem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty