Bylinkové pečené řízky

Snadné Magazín 4/2015
Snadné Magazín 4/2015

Ingredience

6 plátků bílého toustového chleba
1 šalotka, nasekaná nadrobno
3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce parmazánu, nastrouhaného
najemno
hrst čerstvých tymiánových lístků
hrst petrželových listů, nasekaných
2 lžíce + 6 lžic hladké mouky
3 bílky
3 lžíce dijonské hořčice
olej na potření
4 vepřové řízky
citron k podávání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180°C. Toustový chléb umixujte na strouhanku a nasypte ji do pekáče. Přidejte šalotku, česnek, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě mletého pepře, vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše pekáče. Pečte, až bude strouhanka zlatohnědá, trvá to asi 15 minut. Během pečení ji dvakrát promíchejte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a pak k ní přimíchejte parmazán, tymián a petrželku.
Na mělký talíř nasypte 2 lžíce hladké mouky. V dalším talíři, tentokrát hlubokém, prošlehejte bílky s hořčicí, přidejte zbývajících 6 lžic mouky a míchejte dohladka.
Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Pečicí mřížku potřete zlehka olejem a vložte ji do pekáčku. Vepřové plátky opepřete a po jednom je obalte nejprve v mouce, přebytečnou mouku oklepejte, pak je smočte v bílkovo-hořčičném těstíčku a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přimáčkněte. Obalené řízky rozložte na pečicí mřížku.
Pečte 17–25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ještě 5 minut odpočívat. Podávejte pokapané citronem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky