Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Burger z trhaného husího masa

Burger z trhaného husího masa

Přemýšlíte, jak zpracovat pečené maso? Vyzkoušejte letos netradiční burger s trhaným husím masem, navíc servírovaný ve fantasticky nadýchaných houskách.

Ingredience

Burgerové bulky
30 g másla
60 ml mléka
300 g hladké pšeničné mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička soli
5 g moučkového cukru
90 ml vlažné vody
2 litry vody
5 lžic jedlé sody
1 žloutek 
Náplň
200 g pečené husí maso
2 cibule
50 g másla
15 g třtinového cukru
1 lžíce balzamika
2 lžíce Barbecue omáčky
červené zelí nebo celerový salát
¼ ledového salátu

Postup přípravy

Máslo rozpusťte a přilijte mléko. Prosátou mouku promíchejte s droždím, solí a cukrem, přilijte k nim mléko s máslem a část vody. Postupně během zpracovávání těsta přilévejte další vodu, dokud nevznikne hutnější, ale elastické těsto. Z hotového těsta vytvořte bochánek, vložte do mísy vysypané moukou a zakryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě zhruba jeden a půl hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Předehřejte troubu na 230 °C. Vykynuté těsto vyklopte na vál, lehce ho propracujte, ale nepodsypávejte příliš moukou. Rozdělte na čtvrtiny a v dlaních vytvarujte bochánky.

Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte sodu. Do vroucí vody vkládejte po jednom bochánky a 30 vteřin vařte (v polovině varu můžete převrátit, aby se bulka uvařila rovnoměrně). Ihned vytáhněte děrovanou naběračkou, nechte nad hrncem okapat a odložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem se lžící vody. Pečte 15 minut.

Zbylé maso z husy lehce přihřejte, odstraňte kůži a maso natrhejte na vlákna.

Cibuli nakrájejte na nudličky a na másle restujte dohněda, asi deset minut. Zasypte cukrem, přidejte balzamiko a nechte zkaramelizovat.

Bulku rozpulte, spodní část pomažte Barbecue omáčkou, vložte zelí, salát nakrájený na nudličky, ohřáté natrhané maso a glazovanou cibuli. Přiklopte vrchní částí bulky.

Pomohl vám recept?
7hodnocení5

Další videorecepty