
Burger z trhaného husího masa
Ingredience
Burgerové bulky | |
---|---|
30 g | másla |
60 ml | mléka |
300 g | hladké pšeničné mouky |
1 | lžička sušeného droždí |
1 | lžička soli |
5 g | moučkového cukru |
90 ml | vlažné vody |
2 | litry vody |
5 | lžic jedlé sody |
1 | žloutek |
Náplň | |
200 g | pečené husí maso |
2 | cibule |
50 g | másla |
15 g | třtinového cukru |
1 | lžíce balzamika |
2 | lžíce Barbecue omáčky |
červené zelí nebo celerový salát | |
¼ | ledového salátu |
Postup přípravy
Máslo rozpusťte a přilijte mléko. Prosátou mouku promíchejte s droždím, solí a cukrem, přilijte k nim mléko s máslem a část vody. Postupně během zpracovávání těsta přilévejte další vodu, dokud nevznikne hutnější, ale elastické těsto. Z hotového těsta vytvořte bochánek, vložte do mísy vysypané moukou a zakryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě zhruba jeden a půl hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na 230 °C. Vykynuté těsto vyklopte na vál, lehce ho propracujte, ale nepodsypávejte příliš moukou. Rozdělte na čtvrtiny a v dlaních vytvarujte bochánky.
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte sodu. Do vroucí vody vkládejte po jednom bochánky a 30 vteřin vařte (v polovině varu můžete převrátit, aby se bulka uvařila rovnoměrně). Ihned vytáhněte děrovanou naběračkou, nechte nad hrncem okapat a odložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem se lžící vody. Pečte 15 minut.
Zbylé maso z husy lehce přihřejte, odstraňte kůži a maso natrhejte na vlákna.
Cibuli nakrájejte na nudličky a na másle restujte dohněda, asi deset minut. Zasypte cukrem, přidejte balzamiko a nechte zkaramelizovat.
Bulku rozpulte, spodní část pomažte Barbecue omáčkou, vložte zelí, salát nakrájený na nudličky, ohřáté natrhané maso a glazovanou cibuli. Přiklopte vrchní částí bulky.