×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Burger z trhaného husího masa

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Burger z trhaného husího masa

Co budete potřebovat

Burgerové bulky
30 g másla
60 ml mléka
300 g hladké pšeničné mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička soli
5 g moučkového cukru
90 ml vlažné vody
2 litry vody
5 lžic jedlé sody
1 žloutek 
Náplň
200 g pečené husí maso
2 cibule
50 g másla
15 g třtinového cukru
1 lžíce balzamika
2 lžíce Barbecue omáčky
červené zelí nebo celerový salát
¼ ledového salátu

Jak na to?

Máslo rozpusťte a přilijte mléko. Prosátou mouku promíchejte s droždím, solí a cukrem, přilijte k nim mléko s máslem a část vody. Postupně během zpracovávání těsta přilévejte další vodu, dokud nevznikne hutnější, ale elastické těsto. Z hotového těsta vytvořte bochánek, vložte do mísy vysypané moukou a zakryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě zhruba jeden a půl hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Předehřejte troubu na 230 °C. Vykynuté těsto vyklopte na vál, lehce ho propracujte, ale nepodsypávejte příliš moukou. Rozdělte na čtvrtiny a v dlaních vytvarujte bochánky.

Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte sodu. Do vroucí vody vkládejte po jednom bochánky a 30 vteřin vařte (v polovině varu můžete převrátit, aby se bulka uvařila rovnoměrně). Ihned vytáhněte děrovanou naběračkou, nechte nad hrncem okapat a odložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem se lžící vody. Pečte 15 minut.

Zbylé maso z husy lehce přihřejte, odstraňte kůži a maso natrhejte na vlákna.

Cibuli nakrájejte na nudličky a na másle restujte dohněda, asi deset minut. Zasypte cukrem, přidejte balzamiko a nechte zkaramelizovat.

Bulku rozpulte, spodní část pomažte Barbecue omáčkou, vložte zelí, salát nakrájený na nudličky, ohřáté natrhané maso a glazovanou cibuli. Přiklopte vrchní částí bulky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Burger z trhaného husího masa

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)
Přemýšlíte, jak zpracovat pečené maso? Vyzkoušejte letos netradiční burger s trhaným husím masem, navíc servírovaný ve fantasticky nadýchaných houskách.

Co budete potřebovat

Burgerové bulky
30 g másla
60 ml mléka
300 g hladké pšeničné mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička soli
5 g moučkového cukru
90 ml vlažné vody
2 litry vody
5 lžic jedlé sody
1 žloutek 
Náplň
200 g pečené husí maso
2 cibule
50 g másla
15 g třtinového cukru
1 lžíce balzamika
2 lžíce Barbecue omáčky
červené zelí nebo celerový salát
¼ ledového salátu

Jak na to?

Máslo rozpusťte a přilijte mléko. Prosátou mouku promíchejte s droždím, solí a cukrem, přilijte k nim mléko s máslem a část vody. Postupně během zpracovávání těsta přilévejte další vodu, dokud nevznikne hutnější, ale elastické těsto. Z hotového těsta vytvořte bochánek, vložte do mísy vysypané moukou a zakryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě zhruba jeden a půl hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Předehřejte troubu na 230 °C. Vykynuté těsto vyklopte na vál, lehce ho propracujte, ale nepodsypávejte příliš moukou. Rozdělte na čtvrtiny a v dlaních vytvarujte bochánky.

Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte sodu. Do vroucí vody vkládejte po jednom bochánky a 30 vteřin vařte (v polovině varu můžete převrátit, aby se bulka uvařila rovnoměrně). Ihned vytáhněte děrovanou naběračkou, nechte nad hrncem okapat a odložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem se lžící vody. Pečte 15 minut.

Zbylé maso z husy lehce přihřejte, odstraňte kůži a maso natrhejte na vlákna.

Cibuli nakrájejte na nudličky a na másle restujte dohněda, asi deset minut. Zasypte cukrem, přidejte balzamiko a nechte zkaramelizovat.

Bulku rozpulte, spodní část pomažte Barbecue omáčkou, vložte zelí, salát nakrájený na nudličky, ohřáté natrhané maso a glazovanou cibuli. Přiklopte vrchní částí bulky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat