×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Burger s kuřecím masem, houbami a česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

4 hamburgerové housky
2 lžíce olivového oleje
4 žampiony portobello, nakrájené na plátky
sůl a pepř
6 plátků slaniny, podélně rozpůlených
2 stroužky česneku, nasekané
6 lžic smetany ke šlehání
100 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
25–30 g čerstvých špenátových lístků,
2 velká kuřecí prsa s kůží, opečená, ochucená a nakrájená na plátky

Jak na to?

Rozpalte dvě pánve. Do jedné vlijte 1 a ½ lžíce oleje, do druhé ½ lžíce. Houby osolte a opepřete a vhoďte je do první pánve, ve druhé vypečte dozlatova a dokřupava slaninu. Polovinu opečených hub a slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
Rozpůlené housky opečte trochu na grilu. Pak je rozkrojenou stranou položte do pánve, kde se opékala slanina a nechte je chvilku péct dozlatova. Pak je dejte na talíř.
Ke zbývajícím houbám v pánvi přidejte česnek, snižte plamen a chvilku opékejte, pak přidejte smetanu a sýr a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublávat a začněte připravovat burgery.
Na housky rozdělte špenátové lístky, opečené houby a plátky kuřete. Přelijte smetanovou houbovou omáčkou a navrch rozdělte opečenou slaninu. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Burger s kuřecím masem, houbami a česnekovou omáčkou

Snadné Grilování Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

4 hamburgerové housky
2 lžíce olivového oleje
4 žampiony portobello, nakrájené na plátky
sůl a pepř
6 plátků slaniny, podélně rozpůlených
2 stroužky česneku, nasekané
6 lžic smetany ke šlehání
100 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
25–30 g čerstvých špenátových lístků,
2 velká kuřecí prsa s kůží, opečená, ochucená a nakrájená na plátky

Jak na to?

Rozpalte dvě pánve. Do jedné vlijte 1 a ½ lžíce oleje, do druhé ½ lžíce. Houby osolte a opepřete a vhoďte je do první pánve, ve druhé vypečte dozlatova a dokřupava slaninu. Polovinu opečených hub a slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
Rozpůlené housky opečte trochu na grilu. Pak je rozkrojenou stranou položte do pánve, kde se opékala slanina a nechte je chvilku péct dozlatova. Pak je dejte na talíř.
Ke zbývajícím houbám v pánvi přidejte česnek, snižte plamen a chvilku opékejte, pak přidejte smetanu a sýr a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublávat a začněte připravovat burgery.
Na housky rozdělte špenátové lístky, opečené houby a plátky kuřete. Přelijte smetanovou houbovou omáčkou a navrch rozdělte opečenou slaninu. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ