
Burger s kuřecím masem, houbami a česnekovou omáčkou
Ingredience
4 | hamburgerové housky |
2 | lžíce olivového oleje |
4 | žampiony portobello, nakrájené na plátky |
sůl a pepř | |
6 | plátků slaniny, podélně rozpůlených |
2 | stroužky česneku, nasekané |
6 | lžic smetany ke šlehání |
100 g | vyzrálého čedaru, nastrouhaného |
25–30 g | čerstvých špenátových lístků, |
2 | velká kuřecí prsa s kůží, opečená, ochucená a nakrájená na plátky |
Postup přípravy
Rozpalte dvě pánve. Do jedné vlijte 1 a ½ lžíce oleje, do druhé ½ lžíce. Houby osolte a opepřete a vhoďte je do první pánve, ve druhé vypečte dozlatova a dokřupava slaninu. Polovinu opečených hub a slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
Rozpůlené housky opečte trochu na grilu. Pak je rozkrojenou stranou položte do pánve, kde se opékala slanina a nechte je chvilku péct dozlatova. Pak je dejte na talíř.
Ke zbývajícím houbám v pánvi přidejte česnek, snižte plamen a chvilku opékejte, pak přidejte smetanu a sýr a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublávat a začněte připravovat burgery.
Na housky rozdělte špenátové lístky, opečené houby a plátky kuřete. Přelijte smetanovou houbovou omáčkou a navrch rozdělte opečenou slaninu. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.