Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bulgurový Buddha bowl

Bulgurový Buddha bowl

Pro misky naplněné až po okraj pečlivě vyskládanými vegetariánskými dobrotami se vžilo označení, které se dá jednoduše přeložit jako „Buddhova miska“. Spíše než na principy východní věrouky odkazuje na Buddhovo blahobytně kulaté bříško, které plné misky svým tvarem připomínají.

Ingredience

500 g batátů
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 chilli papričky
sůl
1 limeta
200 g Bio pšeničného bulguru Nature's Promise
hrst nesolených kešu ořechů
100 g špenátu
1 jablko
čerstvé výhonky a klíčky
150 g jahod

Postup přípravy

Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte se dvěma lžícemi rostlinného oleje, strouhaným zázvorem a nasekanou chilli papričkou. Dobře promíchejte, aby se batáty dobře obalily. Přesuňte je na plech, posolte a dejte na 15 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Po upečení zakápněte limetkovou šťávou.
Bulgur připravte podle návodu, dochuťte solí a dejte jako základ na dno misky. Na něj navršte upečené batáty, kešu a čerstvé špenátové listy. Přidejte nakrájené jablko, čerstvé výhonky a nakonec ozdobte jahodami.

Pomohl vám recept?
6hodnocení3

Další videorecepty