×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bulgurový Buddha bowl
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Vegetariánské , Něco lehkého , Bez laktózy ,

Bulgurový Buddha bowl

Co budu potřebovat

500 g batátů
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 chilli papričky
sůl
1 limeta
200 g Bio pšeničného bulguru Nature's Promise
hrst nesolených kešu ořechů
100 g špenátu
1 jablko
čerstvé výhonky a klíčky
150 g jahod

Jak na to?

Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte se dvěma lžícemi rostlinného oleje, strouhaným zázvorem a nasekanou chilli papričkou. Dobře promíchejte, aby se batáty dobře obalily. Přesuňte je na plech, posolte a dejte na 15 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Po upečení zakápněte limetkovou šťávou.
Bulgur připravte podle návodu, dochuťte solí a dejte jako základ na dno misky. Na něj navršte upečené batáty, kešu a čerstvé špenátové listy. Přidejte nakrájené jablko, čerstvé výhonky a nakonec ozdobte jahodami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Brambory s pečenou cibulí a cherry rajčátky

    Vegetariánské 60 minut
  • Čočkové ragú

    Vegetariánské nad 60 minut