×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bulgurový Buddha bowl

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...

Bulgurový Buddha bowl

Co budete potřebovat

500 g batátů
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 chilli papričky
sůl
1 limeta
200 g Bio pšeničného bulguru Nature's Promise
hrst nesolených kešu ořechů
100 g špenátu
1 jablko
čerstvé výhonky a klíčky
150 g jahod

Jak na to?

Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte se dvěma lžícemi rostlinného oleje, strouhaným zázvorem a nasekanou chilli papričkou. Dobře promíchejte, aby se batáty dobře obalily. Přesuňte je na plech, posolte a dejte na 15 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Po upečení zakápněte limetkovou šťávou.
Bulgur připravte podle návodu, dochuťte solí a dejte jako základ na dno misky. Na něj navršte upečené batáty, kešu a čerstvé špenátové listy. Přidejte nakrájené jablko, čerstvé výhonky a nakonec ozdobte jahodami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bulgurový Buddha bowl

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Něco lehkého Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)
Pro misky naplněné až po okraj pečlivě vyskládanými vegetariánskými dobrotami se vžilo označení, které se dá jednoduše přeložit jako „Buddhova miska“. Spíše než na principy východní věrouky odkazuje na Buddhovo blahobytně kulaté bříško, které plné misky svým tvarem připomínají.

Co budete potřebovat

500 g batátů
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 chilli papričky
sůl
1 limeta
200 g Bio pšeničného bulguru Nature's Promise
hrst nesolených kešu ořechů
100 g špenátu
1 jablko
čerstvé výhonky a klíčky
150 g jahod

Jak na to?

Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte se dvěma lžícemi rostlinného oleje, strouhaným zázvorem a nasekanou chilli papričkou. Dobře promíchejte, aby se batáty dobře obalily. Přesuňte je na plech, posolte a dejte na 15 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Po upečení zakápněte limetkovou šťávou.
Bulgur připravte podle návodu, dochuťte solí a dejte jako základ na dno misky. Na něj navršte upečené batáty, kešu a čerstvé špenátové listy. Přidejte nakrájené jablko, čerstvé výhonky a nakonec ozdobte jahodami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...

Inspirujte se podobnými recepty