Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

120 g másla
2 stroužky česneku 2 jarní cibulky
5cm kousek zázvoru
100 ml chilli omáčky sriracha
1 limetka
sůl, pepř
1 kg kuřecích křidélek
1 hrst hladkolisté petrželky
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
50 ml jablečného octa
2 lžíce worcesterské omáčky
3 lžičky mleté uzené papriky
300 ml jemného kečupu
100 ml rajčatového protlaku

Postup přípravy

1. Máslo rozpusťte a smíchejte s rozdrceným česnekem, nasekanými cibulkami, strouhaným zázvorem, omáčkou sriracha a limetkovou šťávou. Osolte a opepřete.
2. Křidélka přelijte omáčkou a hodinu marinujte v lednici.
3. Křidélka rozložte na rozpálený rošt a z každé strany opékejte 12–15 minut. Během grilování několikrát přetřete marinádou.
4. Zbytek omáčky svařte a přelijte jí hotová křidélka. Posypte je nasekanou petrželkou.
5. Na BBQ omáčku svařte cukr, med, ocet, worce sterskou omáčku a papriku. Přidejte kečup, protlak a 30 minut na mírném ohni povařte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty