×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Buffalo křidélka s domácí bbq omáčkou

Další recepty a články

Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Kuřecí špízy chimichuri
Kuřecí špízy...
Kuřecí špízy chimichuri
Kuřecí špízy chimichuri
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...

Buffalo křidélka s domácí bbq omáčkou

Co budete potřebovat

120 g másla
2 stroužky česneku 2 jarní cibulky
5cm kousek zázvoru
100 ml chilli omáčky sriracha
1 limetka
sůl, pepř
1 kg kuřecích křidélek
1 hrst hladkolisté petrželky
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
50 ml jablečného octa
2 lžíce worcesterské omáčky
3 lžičky mleté uzené papriky
300 ml jemného kečupu
100 ml rajčatového protlaku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte a smíchejte s rozdrceným česnekem, nasekanými cibulkami, strouhaným zázvorem, omáčkou sriracha a limetkovou šťávou. Osolte a opepřete.
2. Křidélka přelijte omáčkou a hodinu marinujte v lednici.
3. Křidélka rozložte na rozpálený rošt a z každé strany opékejte 12–15 minut. Během grilování několikrát přetřete marinádou.
4. Zbytek omáčky svařte a přelijte jí hotová křidélka. Posypte je nasekanou petrželkou.
5. Na BBQ omáčku svařte cukr, med, ocet, worce sterskou omáčku a papriku. Přidejte kečup, protlak a 30 minut na mírném ohni povařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Buffalo křidélka s domácí bbq omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Americká Chuťovky Párty Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

120 g másla
2 stroužky česneku 2 jarní cibulky
5cm kousek zázvoru
100 ml chilli omáčky sriracha
1 limetka
sůl, pepř
1 kg kuřecích křidélek
1 hrst hladkolisté petrželky
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
50 ml jablečného octa
2 lžíce worcesterské omáčky
3 lžičky mleté uzené papriky
300 ml jemného kečupu
100 ml rajčatového protlaku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte a smíchejte s rozdrceným česnekem, nasekanými cibulkami, strouhaným zázvorem, omáčkou sriracha a limetkovou šťávou. Osolte a opepřete.
2. Křidélka přelijte omáčkou a hodinu marinujte v lednici.
3. Křidélka rozložte na rozpálený rošt a z každé strany opékejte 12–15 minut. Během grilování několikrát přetřete marinádou.
4. Zbytek omáčky svařte a přelijte jí hotová křidélka. Posypte je nasekanou petrželkou.
5. Na BBQ omáčku svařte cukr, med, ocet, worce sterskou omáčku a papriku. Přidejte kečup, protlak a 30 minut na mírném ohni povařte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Kuřecí špízy chimichuri
Kuřecí špízy chimichuri
Kuřecí špízy chimichuri
Kuřecí špízy chimichuri
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...
Americký burger s bylinkovým...

Inspirujte se podobnými recepty