×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Buchta Margot

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Buchta Margot

Co budete potřebovat

200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g másla, rozpuštěného
300 ml mléka
400 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
200 g tyčinky Margot,
nastrouhané nahrubo
Poleva
100 g čokolády na vaření
2 lžíce másla + 2 lžíce smetany
2 lžičky kakaa
1 lžička rumu
2 hrsti strouhaného kokosu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170°C. V míse ušlehejte oba druhy cukru s vejci. Přidejte máslo a mléko. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte ji do mísy a nakonec vsypte tyčinku Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut. Upečenou buchtu nechte vychladnout a připravte si polevu ve vodní lázni.
Do misky umístěné na hrnec nad hladinu vařící vody rozlámejte čokoládu, přidejte máslo, smetanu, kakao a rum. Vymíchejte dohladka a ještě horkou polevou potřete buchtu.
Čokoládovou polevu nakonec rovnoměrně posypte kokosem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Buchta Margot

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (90)

Co budete potřebovat

200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g másla, rozpuštěného
300 ml mléka
400 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
200 g tyčinky Margot,
nastrouhané nahrubo
Poleva
100 g čokolády na vaření
2 lžíce másla + 2 lžíce smetany
2 lžičky kakaa
1 lžička rumu
2 hrsti strouhaného kokosu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170°C. V míse ušlehejte oba druhy cukru s vejci. Přidejte máslo a mléko. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte ji do mísy a nakonec vsypte tyčinku Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut. Upečenou buchtu nechte vychladnout a připravte si polevu ve vodní lázni.
Do misky umístěné na hrnec nad hladinu vařící vody rozlámejte čokoládu, přidejte máslo, smetanu, kakao a rum. Vymíchejte dohladka a ještě horkou polevou potřete buchtu.
Čokoládovou polevu nakonec rovnoměrně posypte kokosem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty