×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Buchta Margot

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Buchta Margot

Co budete potřebovat

200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g másla, rozpuštěného
300 ml mléka
400 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
200 g tyčinky Margot,
nastrouhané nahrubo
Poleva
100 g čokolády na vaření
2 lžíce másla + 2 lžíce smetany
2 lžičky kakaa
1 lžička rumu
2 hrsti strouhaného kokosu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170°C. V míse ušlehejte oba druhy cukru s vejci. Přidejte máslo a mléko. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte ji do mísy a nakonec vsypte tyčinku Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut. Upečenou buchtu nechte vychladnout a připravte si polevu ve vodní lázni.
Do misky umístěné na hrnec nad hladinu vařící vody rozlámejte čokoládu, přidejte máslo, smetanu, kakao a rum. Vymíchejte dohladka a ještě horkou polevou potřete buchtu.
Čokoládovou polevu nakonec rovnoměrně posypte kokosem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Buchta Margot

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (85)

Co budete potřebovat

200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g másla, rozpuštěného
300 ml mléka
400 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
200 g tyčinky Margot,
nastrouhané nahrubo
Poleva
100 g čokolády na vaření
2 lžíce másla + 2 lžíce smetany
2 lžičky kakaa
1 lžička rumu
2 hrsti strouhaného kokosu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170°C. V míse ušlehejte oba druhy cukru s vejci. Přidejte máslo a mléko. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte ji do mísy a nakonec vsypte tyčinku Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut. Upečenou buchtu nechte vychladnout a připravte si polevu ve vodní lázni.
Do misky umístěné na hrnec nad hladinu vařící vody rozlámejte čokoládu, přidejte máslo, smetanu, kakao a rum. Vymíchejte dohladka a ještě horkou polevou potřete buchtu.
Čokoládovou polevu nakonec rovnoměrně posypte kokosem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty