Lahodná buchta Margot s rumem a kokosem
Co budete potřebovat na lahodnou buchtu Margot s rumem a kokosem
200 g | krupicového cukru |
1 | sáček vanilkového cukru |
2 | vejce |
125 g | másla, rozpuštěného |
300 ml | mléka |
400 g | polohrubé mouky |
1 | sáček kypřicího prášku do pečiva |
200 g | tyčinky Margot, |
nastrouhané nahrubo | |
Poleva | |
100 g | čokolády na vaření |
2 | lžíce másla + 2 lžíce smetany |
2 | lžičky kakaa |
1 | lžička rumu |
2 | hrsti strouhaného kokosu |
Jak udělat buchtu Margot zdravější
Recept jak na lahodnou buchtu Margot s rumem a kokosem
- Troubu předehřejte na 170 °C. V míse ušlehejte metličkou 200 g krupicového cukru s 1 sáčkem vanilkového cukru a 2 vejci. Do směsi přidejte 125 g rozpuštěného a vychladlého másla a 300 ml mléka.
- Ve druhé míse smíchejte 400 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva a nakonec vsypte 200 g nahrubo nastrouhané tyčinky Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby péct na 40 minut. Upečenou buchtu z trouby vytáhněte a nechte vychladnout.
- Během chladnutí si připravte hrnec na vodní lázeň. Dejte do něj trochu vody a přiveďte ji k varu. Na hrnec položte nerezovou nebo skleněnou misku a přidejte do ní 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla, 2 lžíce smetany, 2 lžičky kakaa a lžičku rumu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí do hladké konzistence.
- Ještě horkou polevou potřete vychladlou buchtu. Na závěr rovnoměrně posypte 2 hrstmi strouhaného kokosu. Ideální dezert na víkend je hotový. Ať vám chutná.
Co byste o buchtě Margot měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY