×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bůček s avokádem

Další recepty a články

Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Francouzské rillettes
Francouzské...
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes

Bůček s avokádem

Co budete potřebovat

NA NAKLÁDANÉ CIBULKY
125 ml jablečného octa
1 lžíce krupicového cukru
1 a ½ lžičky soli
250 ml teplé vody
1 střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky
NA MASO
2 kg bůčku bez kosti
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce soli
2 lžíce drceného chilli
NA PEČENÝ ANANAS
1 lžíce olivového oleje
1 ananas, nakrájený na kostičky
1 a ½ lžičky třtinového cukru
1 lžíce drceného chilli
NA DOKONČENÍ
8–12 tortill
2 avokáda, nasekaná
na ozdobu čerstvý koriandr, skrojky limetky

Jak na to?

Nejdřív připravte nakládané cibulky. Promíchejte ocet s cukrem a solí a vodou. Míchejte tak dlouho, až se cukr a sůl rozpustí. Do misky dejte cibuli a zalijte ji připraveným nálevem. Nechte aspoň hodinu odstát při pokojové teplotě.
Maso den předem potřete cukrem a solí a zabalte do fólie. Nechte 12–24 hodin odležet v lednici. Pak slijte tekutinu, kterou maso pustilo, a posypte ho chilli. Předehřejte troubu na 230 °C. Pečte bůček půl hodiny, pak stáhněte teplotu na 170 °C a maso propékejte další hodinu doměkka. Mezitím se dejte do ananasu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte ananas, cukr a chilli a promíchejte. Za stálého míchání opékejte 5 minut, až ananas začne karamelizovat. Odložte stranou.
Upečené maso nechte trochu vychladnout a pak ho nakrájejte na plátky. Maso rozdělte na tortilly, přidejte avokádo, ananas, nakládané cibulky a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte se skrojky limety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bůček s avokádem

Hlavní chod Velmi snadné Vepřový bok Magazín 11/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

NA NAKLÁDANÉ CIBULKY
125 ml jablečného octa
1 lžíce krupicového cukru
1 a ½ lžičky soli
250 ml teplé vody
1 střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky
NA MASO
2 kg bůčku bez kosti
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce soli
2 lžíce drceného chilli
NA PEČENÝ ANANAS
1 lžíce olivového oleje
1 ananas, nakrájený na kostičky
1 a ½ lžičky třtinového cukru
1 lžíce drceného chilli
NA DOKONČENÍ
8–12 tortill
2 avokáda, nasekaná
na ozdobu čerstvý koriandr, skrojky limetky

Jak na to?

Nejdřív připravte nakládané cibulky. Promíchejte ocet s cukrem a solí a vodou. Míchejte tak dlouho, až se cukr a sůl rozpustí. Do misky dejte cibuli a zalijte ji připraveným nálevem. Nechte aspoň hodinu odstát při pokojové teplotě.
Maso den předem potřete cukrem a solí a zabalte do fólie. Nechte 12–24 hodin odležet v lednici. Pak slijte tekutinu, kterou maso pustilo, a posypte ho chilli. Předehřejte troubu na 230 °C. Pečte bůček půl hodiny, pak stáhněte teplotu na 170 °C a maso propékejte další hodinu doměkka. Mezitím se dejte do ananasu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte ananas, cukr a chilli a promíchejte. Za stálého míchání opékejte 5 minut, až ananas začne karamelizovat. Odložte stranou.
Upečené maso nechte trochu vychladnout a pak ho nakrájejte na plátky. Maso rozdělte na tortilly, přidejte avokádo, ananas, nakládané cibulky a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte se skrojky limety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes

Inspirujte se podobnými recepty