Bůček s avokádem
Ingredience
NA NAKLÁDANÉ CIBULKY | |
---|---|
125 ml | jablečného octa |
1 | lžíce krupicového cukru |
1 | a ½ lžičky soli |
250 ml | teplé vody |
1 | střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky |
NA MASO | |
2 kg | bůčku bez kosti |
3 | lžíce krupicového cukru |
3 | lžíce soli |
2 | lžíce drceného chilli |
NA PEČENÝ ANANAS | |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | ananas, nakrájený na kostičky |
1 | a ½ lžičky třtinového cukru |
1 | lžíce drceného chilli |
NA DOKONČENÍ | |
8–12 | tortill |
2 | avokáda, nasekaná |
na ozdobu čerstvý koriandr, skrojky limetky |
Postup přípravy
Nejdřív připravte nakládané cibulky. Promíchejte ocet s cukrem a solí a vodou. Míchejte tak dlouho, až se cukr a sůl rozpustí. Do misky dejte cibuli a zalijte ji připraveným nálevem. Nechte aspoň hodinu odstát při pokojové teplotě.
Maso den předem potřete cukrem a solí a zabalte do fólie. Nechte 12–24 hodin odležet v lednici. Pak slijte tekutinu, kterou maso pustilo, a posypte ho chilli. Předehřejte troubu na 230 °C. Pečte bůček půl hodiny, pak stáhněte teplotu na 170 °C a maso propékejte další hodinu doměkka. Mezitím se dejte do ananasu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte ananas, cukr a chilli a promíchejte. Za stálého míchání opékejte 5 minut, až ananas začne karamelizovat. Odložte stranou.
Upečené maso nechte trochu vychladnout a pak ho nakrájejte na plátky. Maso rozdělte na tortilly, přidejte avokádo, ananas, nakládané cibulky a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte se skrojky limety.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY