Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g tmavé čokolády, nasekané
125 g másla
140 g třtinového cukru
70 g hladké mouky, proseté
¼ lžičky kypřicího prášku
2 lžíce kakaa holandského typu
2 vejce
K podávání
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
200 g čokoládových sušenek
hrst mátových lístků

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C, pekáček velký 16 × 27 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu a máslo zahřívejte a míchejte v rendlíku do rozpuštění. Do mísy dejte cukr, mouku, kypřicí prášek, kakao, vejce a čokoládovou směs. Promíchejte a vlijte do pekáčku. Pečte 30 minut. Upečené a vychladlé brownies nakrájejte na malé čtverečky. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšlehejte dotuha. Při podávání rozdělte brownies do 12 skleniček, ozdobte šlehačkou, rozdrcenými sušenkami a mátou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty