×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Co budete potřebovat

NA GALETKU
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
50 g mletých mandlí
špetka soli
100 g másla
1 vejce, rozšlehané
½ lžičky bílého octa
60–100 ml mléka
hrst mandlových lupínků
1 vejce + trocha vody na potření
NA NÁPLŇ
hrst čerstvých bazalkových lístků
1 a ½ lžíce škrobu
1 a ½ lžíce krupicového cukru
špetka soli
3 velké, zralé broskve, nakrájené na 0,5cm plátky
moučkový cukr a bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte mátové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Snadné Bazalka Magazín 5/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

NA GALETKU
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
50 g mletých mandlí
špetka soli
100 g másla
1 vejce, rozšlehané
½ lžičky bílého octa
60–100 ml mléka
hrst mandlových lupínků
1 vejce + trocha vody na potření
NA NÁPLŇ
hrst čerstvých bazalkových lístků
1 a ½ lžíce škrobu
1 a ½ lžíce krupicového cukru
špetka soli
3 velké, zralé broskve, nakrájené na 0,5cm plátky
moučkový cukr a bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte mátové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty