×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Co budete potřebovat

NA GALETKU
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
50 g mletých mandlí
špetka soli
100 g másla
1 vejce, rozšlehané
½ lžičky bílého octa
60–100 ml mléka
hrst mandlových lupínků
1 vejce + trocha vody na potření
NA NÁPLŇ
hrst čerstvých bazalkových lístků
1 a ½ lžíce škrobu
1 a ½ lžíce krupicového cukru
špetka soli
3 velké, zralé broskve, nakrájené na 0,5cm plátky
moučkový cukr a bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte mátové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

NA GALETKU
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
50 g mletých mandlí
špetka soli
100 g másla
1 vejce, rozšlehané
½ lžičky bílého octa
60–100 ml mléka
hrst mandlových lupínků
1 vejce + trocha vody na potření
NA NÁPLŇ
hrst čerstvých bazalkových lístků
1 a ½ lžíce škrobu
1 a ½ lžíce krupicového cukru
špetka soli
3 velké, zralé broskve, nakrájené na 0,5cm plátky
moučkový cukr a bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte mátové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty