Od 1. 3. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2/ KN 95
nebo nano rouškou, která splňuje všechny definované požadavky na filtrační účinnost
podle vládního nařízení.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Brokolicové placičky s dipem ze zakysané smetany

Další recepty a články

Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový...
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl

Brokolicové placičky s dipem ze zakysané smetany

Co budete potřebovat

1 brokolice
sůl
1 cibule
1 stroužek česneku
200 ml slunečnicového oleje
100 g hladké mouky
30 g parmazánu
pepř
2 vejce
175 g zakysané smetany NP Bio
1⁄2 bio citronu
1 jarní cibulka
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Omytou brokolici rozdělte na růžice a vařte 5 minut v osolené vroucí vodě. Sceďte a dejte stranou.

2. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájejte najemno. Osmahněte je v pánvi na 10 ml oleje 3 minuty dosklovata. Přesypte do větší mísy.

3. Uvařenou brokolici nasekejte nadrobno a vsypte k cibuli s česnekem. Zasypte moukou, najemno nastrouhaným parmazánem, osolte a opepřete. Vklepněte vejce a důkladně promíchejte vařečkou.

4. Ze směsi tvarujte mokrýma rukama placičky o velikosti dlaně, vysoké 1–2 cm. Smažte je v pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z každé strany 3 minuty. Odkládejte na papírový ubrousek.

5. Během smažení metličkou prošlehejte ve střední misce zakysanou smetanu s kůrou a šťávou z citronu, kolečky jarní cibulky, solí a pepřem. Podávejte k placičkám, posypané najemno nasekanou petrželí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brokolicové placičky s dipem ze zakysané smetany

Svačina Velmi snadné Rychlá večeře Vegetariánské Magazín 2/2021 Počet porcí: 20 placek
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 brokolice
sůl
1 cibule
1 stroužek česneku
200 ml slunečnicového oleje
100 g hladké mouky
30 g parmazánu
pepř
2 vejce
175 g zakysané smetany NP Bio
1⁄2 bio citronu
1 jarní cibulka
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Omytou brokolici rozdělte na růžice a vařte 5 minut v osolené vroucí vodě. Sceďte a dejte stranou.

2. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájejte najemno. Osmahněte je v pánvi na 10 ml oleje 3 minuty dosklovata. Přesypte do větší mísy.

3. Uvařenou brokolici nasekejte nadrobno a vsypte k cibuli s česnekem. Zasypte moukou, najemno nastrouhaným parmazánem, osolte a opepřete. Vklepněte vejce a důkladně promíchejte vařečkou.

4. Ze směsi tvarujte mokrýma rukama placičky o velikosti dlaně, vysoké 1–2 cm. Smažte je v pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z každé strany 3 minuty. Odkládejte na papírový ubrousek.

5. Během smažení metličkou prošlehejte ve střední misce zakysanou smetanu s kůrou a šťávou z citronu, kolečky jarní cibulky, solí a pepřem. Podávejte k placičkám, posypané najemno nasekanou petrželí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl

Inspirujte se podobnými recepty