×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brambory s lučinou
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká ,

Brambory s lučinou

Co budu potřebovat

8 brambor
500 g lučiny
4–5 lžic mléka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
1 okurka
300 g rajčat
1 žlutá paprika
1 jarní cibulka
olivový olej

Jak na to?

Brambory vařte ve slupce doměkka, tedy asi 15–20 minut. Mezitím promíchejte lučinu s mlékem a utřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a kousky okurky, rajčat i papriky (část zeleniny nechte na ozdobu). Brambory sceďte, ještě teplé rozřízněte, navrch dejte ochucenou lučinu, posypte zeleninou, ozdobte cibulkou a zastříkněte olejem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut