×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brambory salsa verde
30 minut , Příloha , Snadné , Středomořská ,

Brambory salsa verde

Co budu potřebovat

500 g malých brambor
2 stroužky česneku, utřené najemno
1 menší hrst kaparů, nasekaná nadrobno
4 okurky ve sladkokyselém nálevu, nasekané nadrobno
6 filátek z ančoviček, nasekaných nadrobno
2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
1 svazek čerstvé bazalky, listy nasekané nadrobno
1 lžíce dijonské hořčice
50 ml červeného vinného octa
100–120 ml olivového oleje,
sůl, pepř

Jak na to?

Brambory oloupejte, nové brambory pouze omyjte, případně vykartáčujte, a uvařte doměkka. Ostatní ingredience smíchejte v míse a zálivkou přelijte ještě teplé brambory. Servírujte k jehněčímu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Okurková salsa ke grilování

    Chuťovky 15 minut
  • Domácí tatarská omáčka s kapary

    Dipy, zálivky a marinády 15 minut
  • Lahodný tuňákový dip ze zakysané smetany

    Dipy, zálivky a marinády 15 minut