Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Brambory hasselback s modrým sýrem a ořechy

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Brambory hasselback s modrým sýrem a ořechy

Co budete potřebovat

8 brambor
sůl, pepř
50 g másla
4 snítky čerstvého tymiánu
2 lžičky sušené šalvěje
300 g sýra s modrou plísní
100 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Vezměte si vařečku, položte ji na pracovní plochu prohlubní nahoru a bramboru položte do ní. Ostrým nožem nakrájejte bramboru ve vařečce na tenké plátky. S pomocí vařečky neproříznete bramboru úplně, a bude tak držet pohromadě. Opakujte postup se všemi bramborami a následně je rozložte do zapékací mísy vymazané máslem. Osolte, opepřete, potřete pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem a posypte lístky tymiánu a sušenou šalvějí.

2. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte cca 1 hodinu.

3. Vyndejte zapékací mísu z trouby, rozdrobte na brambory sýr s modrou plísní a posypte je nasekanými lískovými ořechy. Vraťte zpět do trouby a nechte zapéct cca 15 minut.

4. Podávejte jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory hasselback s modrým sýrem a ořechy

Příloha Velmi snadné Zelenina Vegetariánské Bezlepkové Magazín 10/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

8 brambor
sůl, pepř
50 g másla
4 snítky čerstvého tymiánu
2 lžičky sušené šalvěje
300 g sýra s modrou plísní
100 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Vezměte si vařečku, položte ji na pracovní plochu prohlubní nahoru a bramboru položte do ní. Ostrým nožem nakrájejte bramboru ve vařečce na tenké plátky. S pomocí vařečky neproříznete bramboru úplně, a bude tak držet pohromadě. Opakujte postup se všemi bramborami a následně je rozložte do zapékací mísy vymazané máslem. Osolte, opepřete, potřete pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem a posypte lístky tymiánu a sušenou šalvějí.

2. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte cca 1 hodinu.

3. Vyndejte zapékací mísu z trouby, rozdrobte na brambory sýr s modrou plísní a posypte je nasekanými lískovými ořechy. Vraťte zpět do trouby a nechte zapéct cca 15 minut.

4. Podávejte jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty